Len eert overleden oma met koffiebar Dora's

Len Pieters in zijn nieuwe koffiebar Dora's.
Foto Legreve Len Pieters in zijn nieuwe koffiebar Dora's.

Len Pieters (28) heeft zopas in de Hallestraat in Mechelen koffiebar Dora's geopend. Met die naam eert hij zijn overleden grootmoeder Dora Rousseau.


De kleine koffiebar opende naast het Toerismehuis, waar voorheen een groente- en fruitwinkeltje gevestigd was. "Mijn schoonbroer en zus hebben het met hun bedrijf Totalfix gerenoveerd. Ik zag kans om mijn droom waar te maken: een eigen horecazaak openen", vertelt Len. Hij stond jarenlang in de horeca, al was zijn laatste werkgever schoenenzaak Carmi in Zemst. Naar een naam moest Len niet lang zoeken. "Ik had een goede band met mijn grootmoeder. Dan word ik op mijn oude dag nog bekend, zei ze. Helaas is ze onlangs overleden."


Bijzonder aan de koffiebar is dat ze louter lactose-, gluten- en suikervrije producten aanbiedt. Zo werkt Dora's voor de gebakjes samen met Sue, die vooral in Nederland bekend is dankzij een eigen kookprogramma. "Ik ben zelf een heel kieskeurige eter, maar vond het lekker. Ze vallen dan ook erg in de smaak."


Dora's focust op take-away, maar heeft ook een beperkt aantal zitplaatsen. Sluitingsdag is zondag. Meer info op www.doras.be. (WVK)