Leerlingen lopen voor leeftijdsgenoten in armoede

De leerlingen van het tweede kleuterklasje beginnen aan hun loop.
Marc Aerts De leerlingen van het tweede kleuterklasje beginnen aan hun loop.
In GO! De Vlindertuin hebben verschillende leerlingen van de basisschool deelgenomen aan een sponsorloop. 

De leerlingen liepen samen met leerkrachten, ouders en buurtbewoners voor het goede doel. Ze deden dat in groepjes en per klas. Ze moesten zo’n 150 meter lopen. “Een groot deel van de opbrengst gaat naar ‘Samen tegen Armoede’. Een organisatie die zich inzet voor kinderen in armoede”, zegt Tine Van Roy, klasleerkracht en mede-initiatiefnemer. “De rest van het bijeengelopen geld gaat in de spaarpot. Daarmee willen we extra sportmateriaal kopen voor onze nieuwe turnzaal.” Na hun loop kregen de deelnemers een goodiebag, de besten werd bekroond met een extra prijs. 

De tweede kleuterklas warmt zich op.
Marc Aerts De tweede kleuterklas warmt zich op.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ELIANE VERSCHAEREN

    Prachtig innisatief van de kinderen die wel meegedaan hebben . Spijtig dat Liyaro en Bo niet konden meedoen . Want er is nog veel armoede in België . Dikke proficiat aan de organisatie Die zich inzetten voor de armoede die sommige kinderen moeten meemaken .