Leden van grote cocaïnebende krijgen tot drie jaar effectief

rr
Zeventien leden van een grote drugsbende zijn vandaag schuldig bevonden voor het verhandelen cocaïne. De bende was actief in verschillende Vlaamse provincies en had ruim honderd afnemers. Er werden celstraffen van drie maanden met uitstel tot drie jaar effectief opgelegd.

Eind 2017 kreeg het Mechelse gerecht de bende in het vizier. Dit dankzij een andere gerechtelijk dossier waarin een van de verdachten werd genoemd. Er volgden telefoontaps en dat bracht twee personen in beeld. Zij zouden hun dealers aansturen vanuit twee verschillende hotels in het Brusselse. In die hotels zouden de spilfiguren in het strafdossier, ook nog hun straatdealers bevoorraden.

“Geen leiders”

Zij werden uiteindelijk niet veroordeeld als leiders van de bende maar wel als deelnemers. Een ervan liet verstek gaan, de andere ontkende elke betrokkenheid. Beiden kregen een celstraf van drie jaar en geldboetes van 16.000 euro opgelegd. Of zij in beroep zullen gaan, is nog niet bekend. Verder werd ook nog een Mechelaar veroordeeld tot een celstraf van dertig maanden effectief. De man zat op het moment van de arrestaties in 2018 al in de gevangenis. Dit na een veroordeling voor een schietincident in Mechelen.

Straatdealers

Verder stonden er vorige maand nog enkele straatdealers en een man die zijn woning liet gebruiken als safehouse voor de rechter. Zij kregen straffen opgelegd tussen een probatie-opschorting en celstraffen van de twee jaar effectief. De zaakvoerder en het autoverhuurbedrijf, dat volgens het parket de huurauto’s aan de straatdealers ter beschikking stelde, werden tot slot vrijgesproken.  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.