Laptops en gratis internet voor leerlingen uit kwetsbare gezinnen

Photo News
Telenet, Stad Mechelen en Deelbaar Mechelen vzw stellen meer dan 60 laptops ter beschikking van leerlingen die daar nood aan hebben.

“Nu de lessen opgeschort zijn omwille van het coronavirus worden leerlingen verwacht thuis de leerstof te oefenen en digitaal bereikbaar te zijn, maar dat is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Om te voorkomen dat kinderen uit kwetsbare gezinnen nog meer leerachterstand oplopen, gaan we ze extra ondersteunen”, legt burgemeester Alexander Vandersmissen het opzet uit.

De stad voorziet 17 laptops, Telenet 50. Deelbaar Mechelen helpt om de laptops gebruiksklaar te maken en zorgt mee voor de bedeling. De eerste zeven laptops werden vandaag al bij verschillende gezinnen thuis geleverd. ”De focus ligt op leerlingen van het secundair onderwijs en de uitleenovereenkomst geldt tot het einde van het schooljaar”, zegt Onderwijsschepen Marina De Bie.

Telenet besloot donderdag ook al om aan scholen of sociale organisaties, op aanvraag, vouchers uit te delen voor jongeren die thuis geen internetverbinding hebben. Op die manier kunnen de gezinnen die een laptop ontvangen, gemakkelijker toegang tot internet krijgen.