Lach is rode draad door programma Theater M

De ploeg van Theater M.
Foto Legreve De ploeg van Theater M.
Theater M in de Oude Brusselsestraat in Mechelen heeft gisteren het programma voor het achtste seizoen voorgesteld. "De lach is de rode draad", zegt artistiek leider Yves De Lathauwer.

Bij het begin van de voorstelling speelde Lander Severins een nummer. Geen toeval. De cabaretier bekend van 'Voor de leeuwen' (Een) maakte er vorig jaar zijn afstudeervoorstelling en is dit jaar artist in residence. "Een van onze doelstellingen is jonge talenten kansen te geven", verklaart De Lathauwer. "We brengen een mix van bekende gezichten en jonge diamanten."


Omwille van de subsidieproblematiek moest Theater M vorig jaar het aantal eigen voorstellingen terugbrengen tot twee. Dit jaar maakt regisseur Lieven Debrauwer een zwarte komedie over dementie 'Gaten', met Walter Smits en Ken Verdoodt.


Huisschrijver Frans Ceusters schreef dan weer komedie 'Het Slippertje' met Andy Peelman, Elise Roels, Christophe Stienlet en Helga Van der Heyden. "Dankzij de herneming van 'Vakantieliefdes' brengen we toch drie eigen producties." Hij waarschuwt de bezoekers. "Ze zullen buikpijn krijgen van het lachen." Comedian Bert Gabriëls trapt het seizoen op 21 september af, Raf Coppens sluit het op 8 juni. Daartussen voorstellingen van onder meer Jacques Vermeire, Ruben Van Gucht, Axel Daeseleire en de Improfeten.


De ladies night krijgt een mannelijke variant, voor het eerst vinden weer muziek en concerten plaats. Tussendoor ook voorstellingen en workshops voor kinderen. Meer info op theaterm.be. (WVK)