KSC Mechelen huldigt chalet in

INVESTERING VOETBALCLUB KOST 2,7 MILJOEN EURO

De voetbalchalet wordt officieel ingehuldigd.
Foto David Legreve De voetbalchalet wordt officieel ingehuldigd.
Feest gisteravond op KSC Mechelen, een van de grootste voetbalclubs van de provincie. De vereniging aan de Jubellaan hief het glas op het gloednieuwe chalet, een investering door de stad van 2,7 miljoen euro. Overigens zit de vernieuwing er nog niet geheel op, want de leden kunnen uitkijken naar een nieuw A-veld.

Delegaties van het stadsbestuur en van de club gaven op 17 februari de eerste spadesteek voor het nieuwe complex. Sinds een dag of tien is het volledig klaar en dus was het gisteravond tijd voor de officiële inhuldiging. "Begin deze bestuursperiode werden de eerste gesprekken opgestart om het complex te vernieuwen. Voorzitter Jos gaf wat graag een rondleiding in de inmiddels verdwenen cafetaria en kleedkamers om mij te overtuigen van de urgentie. Ik verdenk hem ervan om op dat moment extra lekken te hebben gecreëerd, emmers gezet en tochtgaten gemaakt om te benadrukken hoe dringend het wel was", blikte sportschepen Walter Schroons (CD&V) terug. De stad, die eigenaar is van de velden, investeerde 2,7 miljoen in een nieuwbouw met op het gelijkvloers tien kleedkamers, opbergruimte, een waslokaal en EHBO-post en boven een grote cafetaria.

"Pareltje"

De schepen greep de gelegenheid ook aan om voorzitter Jos De Boeck en diens vrouw Joske te bewieroken. De Boeck is al sinds 1984 lid van de raad van bestuur, sinds 1995 voorzitter. "Wat jullie al die jaren hebben gedaan voor Sporting, is onbetaalbaar. Meteen ook de reden waarom jullie nooit betaald zijn", grapte hij. De voorzitter straalde. "Ik ben blij. Ik ben blij", herhaalde hij. "Dit is een heuglijk moment. De nieuwe infrastructuur is een pareltje, al denken veel mensen met weemoed terug aan ons oude chalet dat hier sinds eind de jaren 50 stond. Het gebouw was volledig op."

Nieuwe boost

Het was altijd de ambitie van de club om hogerop te geraken, maar dat lukte nooit. De Boeck hoopt dat de nieuwe infrastructuur een nieuwe boost kan geven. "We spelen in de kelder van het klassement, maar staan op het moment wel op de eerste plaats. Het is onze ambitie om in tweede provinciale een ploeg te hebben die kan meedraaien."


Sportief succes alleen is niet belangrijk, de club wil ook een sociale rol spelen. "KSC Mechelen is een familiale club die iedereen de kans wil bieden om aan voetbal te doen, ongeacht aanleg, afkomst of geslacht. Sporting stelt tot doel jongeren te leren voetballen, maar ook te leren leven met elkaar en elkaars talenten en beperkingen", aldus de voorzitter. Dat is ook de reden waarom de stad blijft investeren in de club. Schroons oogstte applaus met de mededeling dat het nog niet gedaan is met het vernieuwen van de infrastructuur.


"Na afloop van het lopende seizoen zal het A-veld worden omgevormd tot een kunstgrasveld. Daarnaast komt er ook een kleiner veldje dat dienst zal doen als voetbalspeeltuin voor de allerkleinste leden", gaf de schepen nog mee.