Kookpot vat vuur terwijl bewoner slaapt

De brandweer moest enkele een controle uitvoeren en ventileren. De schade bleef beperkt
Tim Van der Zeypen De brandweer moest enkele een controle uitvoeren en ventileren. De schade bleef beperkt
De Mechelse brandweerpost van Hulpverleningszone Rivierenland is dinsdagnamiddag moeten uitrukken naar Hogenopstal in Rijmenam (Bonheiden). Een bewoner van een appartement van de Volkswoningen was er in slaap gevallen terwijl zijn kookvuur nog brandde. 

De potten op het fornuis vatten vuur en dat ging gepaard met een rookontwikkeling. Vermoedelijk schrikte de bewoner hierdoor tijdig wakker. 

Volgens de brandweer kreeg de bewoner het vuur zelf onder controle en snel geblust. De brandweer voerde enkel nog een controle uit en moest wat ventileren. De schade bleef beperkt tot de keuken en het kookmeubel. 

De bewoner raakte niet gewond. Wel had hij wat rook ingeademd. Hij wilde liever niet mee naar het ziekenhuis voor extra verzorging. Nog geen uur na de oproep kon de brandweer al opnieuw richting kazerne. De woning werd niet onbewoonbaar verklaard. De verhuurder zou dinsdag wel nog de nodige herstellingswerken komen uitvoeren.     

Tim Van der ZeypenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.