Exclusief voor abonnees

Komt Bart Somers als minister uit regeringsonderhandelingen (en wie neemt Mechelen dan over)?

Bart Somers en Gwendolyn Rutten op vrijdag
BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK Bart Somers en Gwendolyn Rutten op vrijdag
Moet Mechelen vanaf morgen op zoek naar een nieuwe burgemeester? De kans is reëel. In de laatste rechte lijn richting regeringsakkoord rijst uiteraard de vraag wie de rol van minister op zich zal nemen en huidig burgervader Bart Somers (Open Vld) is één van grote kanshebbers. “In dit tijdsgewricht kan ik niet aan de zijlijn blijven staan. Ik moet mijn verantwoordelijkheid opnemen”, sprak hij nog enkele maanden geleden.

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carl Peeters

  Roger Brouwers, met het zeggen dat hij Mechelen naar de vaantjes heeft geholpen, is wel een brug te ver. Als ik zo hoor van toeristen en bewoners is Mechelen er wel degelijk goed op vooruit gegaan. Ik respecteer dat je van een andere strekking bent, maar daar hoef je niet deze mooie stad voor af te breken.

 • vangeel guido

  Ik hoorde net op de radio dat een turk zich hier thuis voelt omdat we hier hetzelfde leven als de turken in hun land.

 • willem merken

  Dat hij vlucht naar de Vlaamse regering dat wil ik nog met de mantel der liefde toedekken, maar ons opzadelen met Calvo is onvergeeflijk en overgetelijk. Zijn beleid heeft misschien gefaald, van dat van Calvo zal zeker crachen met de achterlating van een put waar je de hele provincie in kan wegsteken.

 • FRANS DE ROUCK

  De mooi prater laat Mechelen dan achter met een miljoenenschuld en zal waarschijnlijk het zekere voor het onzekere nemen . Zich terug lanceren in de nationale politiek daar blijven blunders en holle woorden ongestraft.

 • pascal de bruycker

  een duivelszak is nooit gevuld..., liberalen ook verloren tijdens de verkiezingen , maar toch weer hun wil opdringen , samen met de andere knoeiers !