Kinderstrand palmt voor tiende keer Grote Markt in

David Legreve
De Grote Markt in Mechelen is voor het tiende jaar op rij het decor van ‘Mechelen kinderstrand”. Met de beachvolleybalwedstrijden van de voorbije dagen achter de rug, is het sinds dinsdagochtend aan de kleinste Maneblussers om zich uit te leven in het zand. Voor de inkleding liet de jeugddienst zich inspireren door ‘1001 nachten’ en ‘Aladdin’.
David Legreve

“Dankzij ons eigen zandstrand is het niet nodig om met de kinderen helemaal naar zee te rijden om een dag leuk te spelen. Ook hier kunnen de kleintjes naar hartenlust zandkastelen bouwen of deelnemen aan de verschillende spelletjes van onze jeugddienst. De toegang is helemaal gratis”, zegt jeugdschepen Abdrahman Labsir.

David Legreve

“Elke dag wordt één specifieke activiteit voorzien, de lijst vind je op de Facebookpagina van Mechelen Kinderstad. Verder kan je ook gewoon komen spelen, plonzen, knutselen, zweven op een vliegend tapijt, luisteren naar verhalen of gewoon wat hangen in in een hangmat onder de palmboom. Eigen strandspeelgoed meebrengen hoeft niet, dat ligt allemaal klaar op de Grote Markt. Ook aan de ouders en grootouders werd gedacht: voor hen werd een heuse ‘relaxzone’ ingericht.”

David Legreve

“Ook onze populaire familiepicknick staat weer op de agenda, deze vindt plaats op donderdag 1 augustus vanaf 18 uur. Het kinderstrand blijft die dag voor de gelegenheid wat langer open tot 20 uur.”

Mechelen Kinderstrand, nog tot en met zondag 4 augustus 2019 van 10 tot 18 uur op de Grote Markt in Mechelen.

David Legreve
David LegreveReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.