Kinderen zingen voor vrede in Sint-Romboutskathedraal

In Basisschool De Spiegel werd gisteren al druk gerepeteerd.
Foto David Legreve In Basisschool De Spiegel werd gisteren al druk gerepeteerd.
Een honderdtal kinderen zal op woensdag 17 december in de Sint-Romboutskathedraal zingen voor vrede. Door hun deelname aan het concert van het Festival van Vlaanderen-Mechelen leren ze de klassieke muziek kennen.

Bij een rondje besparen werd een paar jaar geleden de Mechelse werking van Jeugd en Muziek stopgezet. Gevolg is dat kinderen niet meer gemakkelijk in contact komen met klassieke muziek. Festival van Vlaanderen-Mechelen wil daar iets aan doen en organiseert daarom 'Stemmen voor vrede'. "Een honderdtal leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van vier scholen zal zingen met de hulp van het kamerorkest Casco Phil. De scholen krijgen voorafgaand wekelijks bezoek van professionele zangcoach Sien De Smet", zegt directeur Veerle Declerck. Gisteren waren het de kinderen van De Spiegel in Leest die de basiszangtechnieken onder de knie trachtten te krijgen. De andere deelnemende basisscholen zijn De Ham, Sint-Pieters en De Parel.


"Dankzij hun deelname leren ze de klassieke muziek, het orkest en de instrumenten kennen. We stellen vast dat we op korte termijn veel resultaat boeken. We kozen voor het thema vrede omdat veel scholen toch bezig zijn met 14-18. Het wordt zeker geen klef kerstconcert."


Het concert start om 19 uur, tickets kosten 5 euro. Kinderen jonger dan 12 hebben gratis toegang. Nadien kunnen bezoekers genieten van een drankje of hapje ten voordele van het Mechelse armoedevereniging De Lage Drempel. (WVK)