Kinderen krijgen klappen van stiefvader, parket eist tien maanden cel

MECHELEN - Een advocaat in de correctionele zittingszaal van de Mechelse rechtbank.
David Legreve MECHELEN - Een advocaat in de correctionele zittingszaal van de Mechelse rechtbank.
Amir A.S. uit Mechelen riskeert een celstraf van tien maanden met probatie-uitstel. De Mechelaar stond terecht voor het slagen aan zijn stiefkinderen. De bal ging aan het rollen nadat de dertienjarige stiefdochter zelf naar de politie stapte.

In de zomer van 2018 stapte de dertienjarige stiefdochter huilend het politiekantoor in Mechelen binnen. Aan de agenten vertelde ze dat ze net klappen had gekregen van haar stiefvader. De politie ging ter plaatse en trof in de woning van beklaagde ook de zus en broer van het dertienjarige meisje aan. Ook zij waren aan het huilen. “Omdat we te laat thuis waren gekomen nadat we naar het park mochten, was er een ruzie ontstaan”, klonk het. “Vervolgens kregen we klappen met een stok.”

Beklaagde gaf de feiten meteen toe. Hij voegde aan zijn verklaringen wel nog toe dat hijzelf zo was opgevoed en zijn stiefkinderen bijzonder onbeleefd waren. Rechter Suzy Vanhoonacker kon zich niet vinden in die verklaringen: “Het is heel simpel. Hier wordt het slagen aan kinderen niet getolereerd.” Het parket eiste gelet op zijn strafregister een celstraf van tien maanden en een geldboete van 400 euro moet probatie-uitstel.

Zijn dochters vroegen een schadevergoeding aan de rechter. Beklaagde zelf kon zich wel vinden in een straf met uitstel. “Intussen is alles vergeven en vergeten”, klonk het nog bij A.S.

Vonnis op 11 september. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.