Keukenbrand veroorzaakt veel schade: bewoners moeten kerstnacht elders doorbrengen

De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. Er moest wel geventileerd worden.
Tim Van der zeypen De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. Er moest wel geventileerd worden.
Voor de bewoners van een pand in de Jodenstraat in het centrum van Mechelen is kerstavond in mineur gestart. Tijdens het koken vatte een pan vuur en dat veroorzaakte heel wat schade. De bewoners moesten de nacht elders doorbrengen. 

De brand brak uit omstreeks 19 uur. De bewoners waren op dat moment bezig met koken. Er werd olie opgewarmd in een pan. Bij het wegnemen van het deksel, sloeg een vlam in de pan en vatte die vervolgens vuur. “De bewoners hebben nog getracht om de brand te blussen met een branddeken en met het opnieuw afdekken van de pan”, vertelt kapitein Peter Verelst van brandweerzone Rivierenland. “Beide pogingen mislukten en  in een mum van tijd stond de keuken in brand.” De hulpdiensten werden opgeroepen en kwamen massaal ter plaatse. De Jodenstraat werd afgesloten voor het verkeer. 

Rookschade

De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. De brand veroorzaakte heel veel schade aan het fornuis en de dampkap. De brand ging ook gepaard met een hevige rookontwikkeling. Via het ventilatiesysteem werd de rook ook naar de bovenverdiepingen verspreid. Er was ook heel wat rookschade en geurhinder. De brandweermannen moesten de woning lange tijd ventileren. De brandweer voerde tot slot nog CO-metingen uit. Er werd geadviseerd om de nacht elders door te brengen. De bewoners konden terecht bij familie. 

Op het moment dat de brand uitbrak waren er vier mensen aanwezig. Zij konden op tijd naar buiten en raakten niet gewond.  Omstreeks 20 uur werd de interventie beëindigd en de straat opnieuw opengesteld voor het verkeer. 

Tim Van der zeypenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.