Kerstavond met Harald: jonge radiomaker presenteert voor het eerst eigen programma op Radio 2

De jonge radiomaker Harald Scheerlinck in de studio waar hij op kerstavond te vinden zal zijn.
Radio2.be De jonge radiomaker Harald Scheerlinck in de studio waar hij op kerstavond te vinden zal zijn.
Harald Scheerlinck (29) uit Mechelen maakt op 24 december zijn debuut als presentator op de nationale radio. Hij zal die avond drie uur lang te horen zijn op Radio 2. “Spannend, maar ik kijk er bijzonder hard naar uit”, klinkt het.

Of hij een radioprogramma wilde maken op kerstavond? Een mooier kerstcadeau had Radio 2 Harald niet kunnen geven. “Ik ben bijzonder blij met de kans die ik krijg”, vertelt Harald, die om klokslag 22 uur achter de microfoon zal plaatsnemen. “Het is de eerste keer dat ik een programma mag presenteren. Of ik stress heb? Gezonde stress, misschien. (lacht)”

Al is het radiolandschap nu niet meteen onbekend terrein voor de Mechelaar. Luisteraars van Radio 2 Vlaams-Brabant kennen hem mogelijk al als nieuwslezer of reportagemaker. “Ik werk nu ongeveer 6,5 jaar voor Radio 2, maar tot voor kort vooral achter de schermen.” Zijn opleiding Radiojournalistiek volgde hij aan de Katholieke Hogeschool Mechelen — tegenwoordig de Thomas More Hogeschool. En ook bij Qmusic deed hij al heel wat ervaring op. “Ik was er redactiemedewerker voor het programma van Wim Oosterlinck en Anke Buckinx”, klinkt het nog.

Bakske vol met Harald

Het kerstprogramma van Harald kreeg de naam ‘Bakske vol met Harald’, naar het bekende liedje van Urbanus. “Het bekt goed en het dekt de lading”, aldus Harald. “Bovendien is de komiek uit Tollembeek al sinds mijn kinderjaren één van mijn helden.” En het moet een interactief programma worden. “Wanneer ik begin, zitten veel mensen wellicht aan het dessert en zijn de eerste pakjes al uitgedeeld. Het zou leuk zijn mochten de luisteraars mij doorheen het programma een sms of berichtje via de app sturen om te laten weten hoe zij Kerstmis vieren. Of er genoeg kroketten waren, bijvoorbeeld. Of welke pakjes ze gekregen hebben. Na middernacht gaan we ook op zoek naar de eerste kerstkindjes in Vlaanderen.”

Zelf zal hij kerstavond dus wel werkend moeten doorbrengen, maar dat stoort Harald niet. “Ook bij ons is het traditie om kerst met het hele gezin te vieren, maar dat stellen we nu een dagje uit. Iedereen in mijn familie vond het trouwens geweldig nieuws. Ze steunen me voor de volle honderd procent en vonden dat ik deze kans moest grijpen. Bovendien zal de radio vermoedelijk wel spelen bij de thuisblijvers, en zo ben ik er ook een beetje bij. (lacht)”

Of er na ‘Bakske vol met Harald’ een vervolg komt met een eigen programma, werd nog niet besproken. Maar aan ambitie en gedrevenheid bij Harald geen gebrek. “Door dit te doen, merk ik dat dit iets is wat ik echt heel graag wil”, besluit hij. “Maar ik blijf met beide voeten op de grond. We zullen wel zien wat de toekomst brengt.”

Of er na ‘Bakske vol met Harald’ een vervolg komt met een eigen programma, is voorlopig nog niet besproken met Radio 2. De ambitie en gedrevenheid bij de twintiger om zijn eigen programma’s te maken, is in ieder geval wel aanwezig. “Ik merk door dit te doen, dat dit echt iets is wat ik heel graag wil doen”, besluit Harald. “Maar ik blijf met mijn beide voeten op de grond en we zullen wel zien wat de toekomst brengt.”

‘Bakske vol met Harald’ is live te beluisteren op Radio 2, op kerstavond tussen 22 uur en 1 uur. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.