Kerk van Cultuurcentrum wordt stille studeerruimte

Google
Mechelse studenten kunnen vanaf volgende week terecht in de kerk van het Cultuurcentrum. Maximaal veertig studenten kunnen er in alle rust en veiligheid in hun boeken duiken.

De blokperiode staat voor de deur, maar in het Predikheren kunnen studenten dit keer niet terecht. De stad zocht en vond een alternatief. De Minderbroederskerk wordt ingericht als studiezaal met werktafels, wifi en stopcontacten. De activiteiten van het Cultuurcentrum liggen momenteel toch stil.

“Hier kunnen studenten en leerlingen vanaf 15 jaar zich voorbereiden op de examens en dit op veilige afstand van elkaar. Elke ochtend worden de studieplekken grondig ontsmet. Enkele medewerkers van het Cultuurcentrum zullen de werking in goede banen leiden”, legt onderwijsschepen Marina De Bie uit.

De stille studieruimte zal elke weekdag open zijn van 9 tot 20 uur. Om iedereen een kans te geven, kan een plek reserveren enkel tussen 18 en 21 uur de dag voordien. Dat via deze link.

Zondag riep JONGCD&V het stadsbestuur al op om lokale studieruimtes in te richten voor kwetsbare studenten. “Vorige jaren werden verschillende ruimtes opengesteld voor in totaal zo’n honderd studenten. Thuis hebben ze niet altijd de juiste accommodatie, zeker niet nu het hele gezin vaak gelijktijdig thuis is”, aldus voorzitster Tessa De Prins.