Kazerne Dossin lanceert twee stadswandelingen

MECHELEN - Kazerne Dossin - TVDZM - Foto David Legreve
David Legreve MECHELEN - Kazerne Dossin - TVDZM - Foto David Legreve
Kazerne Dossin in Mechelen heropent maandag de deuren voor bezoekers, maar ook buiten de museummuren valt er heel wat te ontdekken over Holocaust en mensenrechten dankzij twee nieuwe stadswandelingen.

De wandelingen worden aangeboden via de gratis app IZI Travel. “Veel mensen hebben de laatste weken hun eigen regio herontdekt, en deze wandelingen kunnen daar een mooie extra bieden. Mensen uit de buurt kunnen een keertje een andere kant van de stad ontdekken aan de hand van historische verhalen”, vertelt Klaartje De Boeck, die de wandelingen bedacht.

De ‘mensenrechtenwandeling’ (1,6 km) licht enkele bijzondere stukjes geschiedenis van Mechelen uit aan de hand van artikels uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. ‘Sporen van de Dossinkazerne in Mechelen’ (3,9 km) leidt de bezoeker dan weer langs plaatsen die iets te maken hebben met de geschiedenis van het verzamelkamp.

Heropening museum

Kazerne Dossin zelf bezoeken kan opnieuw vanaf maandag. Het museum en memoriaal verlengde de tijdelijke tentoonstellingen ‘Auschwitz.camp’ en ‘Unsung Heroes’ tot na de zomervakantie. Het museum bezoeken kan voorlopig enkel na reservatie en uitsluitend individueel of met huisgenoten. Meer info op www.kazernedossin.eu.