Kazen Schockaert opent vier rijpingscellen in wijnbar: “Een droom die in vervulling gaat”

MECHELEN - Vader Harry Schockaert met en een van de twee dochters, Sophie, in de  kaasrijpingskelder in wijnbar The Cellar.
Marc Aerts MECHELEN - Vader Harry Schockaert met en een van de twee dochters, Sophie, in de kaasrijpingskelder in wijnbar The Cellar.
In de kelder van wijnbar ‘The Cellar’ heeft de Mechelse Kaashandel Schokaert vier rijpingscellen geopend. Voor zaakvoerder Harry Schockaert een droom die eindelijk in vervulling gaat.

De zoektocht naar de ideale kelder startte bij de Mechelse kaashandelaar zo’n tien jaar geleden. “Het moest de kelder van een historische pand zijn in het centrum van Mechelen”, vertelt Harry Schockaert. Na enkele pogingen in het klakkenhuizeke, het schepenhuis, de Vlietenkelder en zelfs de kelders in het Predikherenkerk, vond de Mechelse kaashandelaar met ‘The Cellar’ de ideale locatie. “Er werd al samengewerkt met de wijnbar maar nu gaan we nog een stapje verder”, klinkt het nog. “Er werden nu vier rijpingscellen geopend achter glas. Zo kunnen mensen die iets komen drinken in de wijnbar, een kijkje komen nemen naar de rijpende kazen.”

Veertigtal kaassoorten

Voor de Mechelse kaashandelaar zijn de vier rijpingscellen met in totaal zo’n veertigtal verschillende kazen een droom die eindlijk waarheid wordt. “Toen ik zo’n 45 jaar geleden met de winkel begon, wilde ik net zoals in Frankrijk startten met het zelf rijpen van de kazen”, gaat Harry verder. De kaashandelaar deed dit al op een kleinschalige wijze in hun winkel op de IJzerenleen. “Maar niet enkel werd de locatie stilaan te klein. We zochten ook een betere locatie dan onze huidige koelcel", luidt het nog.

Bekroning

Als  de kazen voldoende gerijpt zijn in wijnbar ’The Cellar’, worden de gerijpte kazen overgebracht naar de kaaswinkel. Daar zullen ze op hun beurt kunnen worden verkocht. “De bedoeling is wel dat we het kleinschalig zullen houden. We zullen de gerijpte kaas ook leveren, maar enkel aan restaurants in het Mechelse”, gaat Harry verder. In de toekomst hoopt de kaashandelaar er ook kaasdegustaties te laten doorgaan.  “De opening van deze rijpingscellen, bezie ik als een bekroning", besluit Harry. 

MECHELEN - De  kaasrijpingskelder in wijnbar The Cellar
Marc Aerts MECHELEN - De kaasrijpingskelder in wijnbar The Cellar
MECHELEN - De  kaasrijpingskelder in wijnbar The Cellar
Marc Aerts MECHELEN - De kaasrijpingskelder in wijnbar The Cellar
MECHELEN - De  kaasrijpingskelder in wijnbar The Cellar
Marc Aerts MECHELEN - De kaasrijpingskelder in wijnbar The Cellar
MECHELEN - De  kaasrijpingskelder in wijnbar The Cellar
Marc Aerts MECHELEN - De kaasrijpingskelder in wijnbar The Cellar



1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wim Hens

    Hemelse kaaswinkel Zalige mensen