Kadodderstraat wordt even Kakkersstraat: buren kleuren hun huizen geel en rood

KV-supporters Kris Roels, Kurt Verheyen, Roger Van Paesschen en Nini Van Haacht versierden hun huizen.
Marc Aerts KV-supporters Kris Roels, Kurt Verheyen, Roger Van Paesschen en Nini Van Haacht versierden hun huizen.
De Kadodderstraat in Mechelen is even een ‘Kakkersstraat’: vier buren staken hun huizen in de kleuren van KV Mechelen om hun ploeg aan te moedigen voor de bekerfinale. “Hopelijk krijgt onze actie navolging en kleurt gans de stad geel en rood.”

Verschillende fans van Malinwa hadden al de clubvlag uithangen, maar dat was voor de vier buren een beetje minnetjes. Met behulp van onder meer vlaggetjes decoreerden ze samen hun huizen in geel en rood. “We willen onze club steunen tot en met”, zegt initiatiefneemster Kris Roels. “Met onze versieringen willen we de spelers, die hier vaak passeren, extra aanmoedigen.”

De actie heeft niets te maken met de bekendmaking van de vordering in het omkoopschandaal deze week. Ze was eerder al gepland. “Maar hoe meer we negatief in de pers komen, hoe vastberadener we worden. Wat de uitslag van het onderzoek ook mag zijn, we blijven achter onze club staan”, zegt de zelfverklaarde ‘Kakker in hart en nieren’.

Buurman Kurt Verheyen, een van de deejays op KV Mechelen, zag het meteen zitten om rode en gele vlaggetjes te bestellen. “Het is tien jaar geleden dat we nog de finale van de beker speelden. Wat voor de Rode Duivels kan, moet in onze stad toch ook voor KV Mechelen kunnen. We hopen dat we navolging krijgen en dat de ganse stad geel en rood kleurt.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.