Jongeren richten ravage aan bij inbraak in middelbare school

Busleyden Atheneum Campus De Beemden in Mechelen.
Google Maps Busleyden Atheneum Campus De Beemden in Mechelen.
De politie van Mechelen-Willebroek heeft drie jongeren opgepakt na een inbraak bij Busleyden Atheneum Campus De Beemden langs de Stuivenbergbaan. Het drietal richtte er een grote ravage aan. Ze werden ter beschikking gesteld van het parket.

De drie werden dinsdagochtend omstreeks 5.30 uur opgemerkt door een buurtbewoonster. Zij zag hoe het drietal de school binnen drong via een garagepoort. Eens binnen richtten de drie een grote ravage aan. Volgens onze informatie moest onder meer de schoolbel eraan geloven, werden er ruiten ingegooid, computers stuk gemaakt en werd er ook heel wat schade aangericht in de schoolrefter.

Gevlucht

Door de getuige werd de politie erbij gehaald. Zij kwamen ter plaatse en stelden vast dat de jongeren op de vlucht sloegen. “Een van onze collega’s kon een van hen meteen inrekenen”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “De twee anderen konden eerst nog ontkomen. Er volgde een zoekactie in de buurt.” En die zoekactie bleek succesvol te zijn. Even later werden de twee anderen opgepakt in de directe omgeving. “In een nabij gelegen vijver werden ook nog enkele weggegooide handschoenen aangetroffen”, besluit Van de Sande.

Geen onbekenden

De drie jongeren zijn geen onbekenden voor het gerecht. Het gaat om een minderjarige van zeventien jaar oud en twee meerderjarigen van achttien en negentien jaar. Zij pleegden in het verleden ook al andere feiten. Na hun arrestatie werden ze overgebracht naar het politiekantoor. Later werden ze ter beschikking gesteld van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket. Of de minderjarige voor de jeugdrechter en de meerderjarigen voor de onderzoeksrechter moesten verschijnen, is nog niet bekend. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ROB ANTONIS

  Na verhoor vrijgelaten...zo gaat dat hier met die straffeloosheid! Maar 1 km te snel en ze hebben je!

 • Emile De Smedt

  Vroeger werd er vlug gedreigd dat wie niet deed wat moest naar verbeteringsgesticht moest.De jeugd dacht niet aan geweldadigheid of stelen.O ja een appel of peer in boomgaard met mogelijk een poeiering als boer of tuinier er een te pakken kreeg.Het onderwijs en opvoeding is er blijkbaar sterk op vooruit.Leve hervormers tot ze zelf ondergaan.

 • Gaston FOUBERT

  Mechelen heeft zijn buurt zoals Molenbeek, maar dat zal die fameuze burgemeester niet toegeven.

 • Jos Daniels

  Dat geloof ik nooit....kan onmogelijk gebeuren in de stad van de beste burgemeester van de wereld.

 • Gilbert Devroedt

  En ik die dacht dat mechelen volgens sommers zo een brave en veilige stad was,niet dus.