Jongeren kunnen stevig trainen in nieuwe bar-park

MECHELEN opening nieuw bar-park aan Transit M
David Legreve MECHELEN opening nieuw bar-park aan Transit M
Transit M, aan het Douaneplein in Mechelen, is een nieuwe sportuitdaging rijker. Woensdagmiddag werd het ‘bar-park’ geopend, een sportplek met een reeks stevige krachttoestellen. “Op een jongerensite mag het allemaal iets intensiever zijn”, klinkt het.

“Transit M is met de skatebowl, de Club, De Loods en het Klimkaffee al dé plaats bij uitstek voor jongeren. Voortaan kunnen zij zich ook uitleven op verschillende toestellen zoals pull-up bars, push-up bars, de monkey-bar en dip-bar. Elk toestel is voorzien van een QR-code met instructies, zodat sportievelingen precies weten wat waar de bedoeling is”, zegt bevoegd schepen Abdrahman Labsir.

“Elders in de stad werden ook al fitnesstoestellen geplaatst, bijvoorbeeld in de Sinte Mettetuin, maar dit bar-park is toch nog iets intensiever. Dat mag ook wel, dit doelpubliek kan zo’n inspanning zeker aan. Bovendien ligt het bar-park vlakbij een loopparcours, dus ook alle andere sportievelingen die er langskomen mogen er steeds vrij gebruik van maken.”

Aan het nieuwe bar-park hangt een prijskaartje van zo’n 25.000 euro.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.