Jongeren J@M delen kledij en voedsel uit aan daklozen

Een vrouw krijgt onder meer een warme sjaal.
RV Een vrouw krijgt onder meer een warme sjaal.
Zeven jongeren uit de Mechelse wijk Oud Oefenplein trokken donderdag naar Brussel om er kleren en voedsel uit te delen aan daklozen.

De jongeren van J@M beslisten anderhalve maand geleden om kleding en voedsel in te zamelen. Ze deelden flyers uit in de buurt en zochten sponsors. Met succes. Donderdag laadden ze een bestelwagen vol en trokken ze onder begeleiding van jongerenwerkers Ibrahim Saghrouchni en Ali Ettahiri naar de hoofdstad om daar lukraak te gaan uitdelen. “Bij de eerste de beste minderbedeelde stopten we en deelden we goederen uit. We hebben veel tranen gezien”, vertelt Saghrouchni. Volgens hem was het een leerrijke ervaring. “Onze jongeren hebben bijgeleerd dat je soms met iets kleins toch tevreden kan zijn.” Hij zou de actie in de toekomst graag herhalen en uitbreiden. Vorig jaar zamelde de werking 3.000 euro in voor Kom op tegen Kanker met de organisatie van een zaalvoetbaltornooi.

De jongeren en hun begeleiders in Brussel.
RV De jongeren en hun begeleiders in Brussel.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.