Jongeman riskeert vier maanden cel voor diefstal: “Ik had die fiets gekregen van een vriend”

MECHELEN - Het gerechtsgebouw in Mechelen
David Legreve MECHELEN - Het gerechtsgebouw in Mechelen
Het openbaar ministerie heeft een celstraf van vier maanden effectief gevorderd tegen Bilal B. uit Mechelen. De jongeman moest zich verantwoorden voor de diefstal van een fiets. De feiten dateren van juni vorig jaar. 

Een patrouille van de lokale politie van Mechelen-Willebroek kon de jongeman toen identificeren. “Een dag voordien was de jongeman gefilmd bij de diefstal van een fiets op de Bruul”, zei de openbaar aanklager. “Wanneer de agenten hem intercepteren, ging hij meteen over tot bekentenissen. Hij gaf het sleuteltje spontaan af en vertelde de agenten zelfs waar de gestolen fiets stond. Hierdoor kon de fiets heel snel teruggeven worden aan het slachtoffer.” De jongeman werd twee keer uitgenodigd voor verhoor maar daagde niet op. Dinsdag op zitting wel, maar plotseling kwam hij met een heel ander verhaal op de proppen. “Die fiets was van een vriend. Die had hem aan mij gegeven”, klonk het. Naast de celstraf riskeert hij ook nog een geldboete van 150 euro. De rechter velt een vonnis op 2 september.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.