Jonge vrouw (20) met 2,7 promille vlucht van controle en wordt pas gevat na achtervolging: “Ze kon amper op haar benen staan”

Photo News
Een twintigjarige vrouw is afgelopen weekend haar rijbewijs kwijtgespeeld. De jonge vrouw bleek onder invloed te zijn van alcohol en had 2,7 gram promille alcohol in haar bloed. Tijdens de alcoholcontroles afgelopen weekend betrapte de politie in totaal 44 andere autobestuurders.

De twintigjarige vrouw werd opgemerkt ter hoogte van een alcoholcontrole langs de Mechelseweg. “Daar reed ze zonder enige vaart te verminderen op ons dispositief in. Onze collega moest zelfs opzijspringen zodat hij niet werd aangereden”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. 

Er volgde een achtervolging. Pas na enige tijd kon ze worden klemgereden. “Ondertussen negeerde de vrouw ook nog enkele rode verkeerslichten die er tijdelijk zijn geplaatst voor wegwerkzaamheden”, aldus Van de Sande nog. Toen de vrouw opzij werd gezet, werd ze ook meteen gecontroleerd. Vrijwel meteen was duidelijk dat de vrouw dronken was. 

2,7 promille

“Zo verspreidde ze namelijk een ontegensprekelijke alcoholgeur en kon ze nog maar amper op haar benen staan”, zegt Van de Sande nog. “Na controle bleek de vrouw 2,7 promille alcohol in haar bloed te hebben. Het equivalent van zo’n achttal pinten bier. Haar rijbewijs werd ingetrokken voor vijftien dagen.” 

Na controle bleek de vrouw 2,7 promille alcohol in haar bloed te hebben.
Het equivalent van zo’n achttal pinten bier.
Haar rijbewijs werd ingetrokken voor vijftien dagen

Dirk Van de Sande, politiewoordvoerder

Bovendien bleek ze ook nog maar een beginnend chauffeur te zijn. Zo haalde ze haar rijbewijs nog maar in maart jongstleden. De vrouw zal het binnenkort mogen gaan uitleggen aan de politierechter. Ze riskeert naast een geldboete ook nog een bijkomend rijverbod. 

Twaalf rijbewijzen

Tijdens diezelfde alcoholcontroles afgelopen weekend werden er nog twaalf andere rijbewijzen ingetrokken voor vijftien dagen. “Drie bestuurders bleken onder invloed te zijn van drugs, nog eens drie anderen hadden naast te veel alcohol ook nog drugs in hun bloed”, legt Van de Sande uit. “Tot slot hadden zeven chauffeurs te veel gedronken. Ze hadden tussen de 1,6 en 2,4 promille alcohol in hun bloed.”

Tijdens de alcoholcontroles werden er in totaal 1.078 ademtests afgenomen. Buiten de dertien onmiddellijk ingetrokken rijbewijzen mochten dertien chauffeurs hun wagen voor zes uur aan de kant laten staan. Achttien anderen deden dat dan weer voor drie uur. “Omdat twee van deze bestuurders hun rijbewijs niet op zak had, werd zijn wagen aan de kant gezet met een wielklem”, vertelt Van de Sande. 

Cannabis

Tot slot werd er tijdens de controleacties ook nog een gebruikershoeveelheid cannabis aangetroffen bij twee personen. De drugs werd in beslag genomen en er werd een proces-verbaal opgemaakt. De uitgevoerde alcoholcontroles kaderden in de BOB-wintercampagne. Ook in de toekomst zullen dergelijke acties worden herhaald”, besluit de Mechels-Willebroekse politiewoordvoerder.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Van Rompaey

  Auto verbeurd verklaren. Als je gezopen hebt is dit nog méér een moordwapen....je kan ook niet met een geweer lopen rondwapperen...

 • Didier Elst

  Onder invloed rijden van eender welke drug is nooit een goed idee.. Het verschijnt genoeg in het nieuws dat er verschillende gewonden vallen daardoor.. Maarjah, de meesten denken tegenwoordig al dat ze perfect kunnen rijden na 2 maanden zelfstandig rijden.

 • Karel van Velzeke

  het was omdat ze niet meer op haar benen kon staan dat ze met de auto was ...

 • RITA DE BRUYN

  Paul Colman heeft gelijk, dat is de enige oplossing, wagen in beslag nemen is geen diefstal. Als het in de wet moest staan zou iedereen beter oppassen....wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten

 • Christian Moons

  minstens 1 jaar rijverbod