John Reels maakt comeback

TENOR GEEFT IN NOVEMBER CONCERT MET EIGEN ORKEST

John Reels met zijn recentste single, 'Le Mani Della Mamma'.
David Legreve John Reels met zijn recentste single, 'Le Mani Della Mamma'.
Tenor John Reels is terug van weggeweest. Volleybal- en basketliefhebbers zagen de Mechelaar recent al aan het werk in het Sportpaleis en in Vorst Nationaal, maar dat is nog niks in vergelijking met wat in het najaar moet volgen. In november gaat immers 'That's Amore' in première, een concert met een heus 'The Golden Reels Orchestra'.

John Eeckeleers, zoals John Reels echt heet, kwam in 2009 vol in de schijnwerpers dankzij de Nederlandse tv-wedstrijd 'Una Voca Particolare'. Hij won de zoektocht naar de beste Nederlandse en Belgische zangers voor opera, operette en musical, wat hem onder meer een optreden op Koninginnedag en de titel van 'Meest verdienstelijke Mechelaar' opleverde. Vervolgens werd het echter stil rond de tenor. Hij komt dan ook uit een 'verschrikkelijke' periode waarin hem veel luchtkastelen werden beloofd. "Maar het verleden moeten we laten voor wat het is. Het gaat om de toekomst", zegt de Mechelaar.

'That's Amore'

Op 19 november gaat 'That's Amore' in première in zaal Theatrium, een productie die vervolgens niet alleen Vlaanderen moet veroveren. "Het is een nieuw concept. Ik maak de brug tussen klassieke muziek en crooner, met een eigen orkest, maar ook met backing vocals en dans. Het wordt een spektakelconcert."


Reels is ambitieus. De tijd dat alles stap voor stap moest gaan, is na de pech van de afgelopen jaren wat hem betreft voorbij. Hij zal bestaand werk brengen, maar ook nieuwe nummers. Er wordt gewerkt aan een cd, al is er nog geen releasedatum. Een eerste single 'Le Mani Della Mamma' is alvast te horen op de radio en te zien op Ment TV. De clip van het lied in het Italiaans werd opgenomen in Milaan. Over een maand of twee volgt een tweede single in het Duits.


Dat Reels' carrière terug op de rails komt, heeft hij te danken aan een samenwerking met Artists Entertainment Management Belgium (AEMB). Reels en manager Hervé Verschueren vonden elkaar. "Voor mij is John een vat vol liefde en emoties. Hij kan deze ook overbrengen met zijn muziek. Onlangs was hij aan het werk in Knokke. Op minder dan een halfuur kreeg hij drie staande ovaties. Mensen pakten elkaar vast, gaven elkaar een kus. Ontroerend."


Dat is ook wat de tenor wil. "Ik heb heel veel liefde aan de mensen te geven. Ze hebben dat nodig, met al die miserie tegenwoordig. Ik wil dat ze naar mijn concert komen, even alles vergeten en blij weer naar huis gaan." Tickets voor 'That's Amore' zijn online verkrijgbaar via Ticketmaster en telefonisch op 070/660.601. John Reels is te boeken in verschillende formules.