Jeugdwerk krijgt 242.000 euro voor verbeteren infrastructuur

Chiro Sint-Libertus en ROJM bouwen momenteel nieuwe lokalen achter park Papenhof.
Wannes Vansina Chiro Sint-Libertus en ROJM bouwen momenteel nieuwe lokalen achter park Papenhof.
Het Mechelse jeugdwerk krijgt 242.000 euro subsidie van de stad Mechelen voor het verbeteren en renoveren van jeugdlokalen. Het geld gaat onder andere naar nieuwbouw, schilderwerken en herstellingen, maar ook naar het verwijderen van asbest. 

“Deze toelages zijn noodzakelijk opdat jeugdverenigingen op een veilige manier gebruik kunnen blijven maken van hun lokalen”, zegt Jeugdschepen Abdrahman Labsir. “Tegelijk geven ze ook ademruimte om onder andere het project ‘Jeugdwerk voor Alleman’ verder uit te bouwen. Zo vormen ze een mooie brug naar maatschappelijk kwetsbare jeugd.” De jeugdverenigingen die een toelage krijgen zijn: Chiro Coloma, Chiro Libertus en J@M, Scouts St. Gummarus en Gidsen OLV, Speelplein Weyneshof, Chiro Heffen, Chiro Leest- jongens, Chiro XL, Scouts en Gidsen Sint Katrom, KSA Ter Hert en Jeugdhuis Joppe. De stad betaalt nooit de volledige kost, maar komt al naargelang het dossier voor 50 à 75 procent tussen in de kosten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.