Infrabel renoveert Vierendeelbruggen

MECHELEN Vierendeelbrug over de Leuvense Vaart
David Legreve MECHELEN Vierendeelbrug over de Leuvense Vaart
Een aannemer start deze maand in opdracht van Infrabel met de renovatie van de historische Vierendeelbruggen over de Leuvense Vaart in Mechelen.

De bruggen dateren uit de jaren 30 van vorige eeuw. “Ze zijn aan een opknapbeurt toe waarbij het historisch uitzicht gerespecteerd wordt”, zegt Charlotte Verbeke, woordvoerder van Infrabel.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Volgens de woordvoerder brengen ze onvermijdelijk hinder met zich mee. “Om deze werken in alle veiligheid uit te kunnen voeren en omwille van het treinverkeer, dienen bepaalde werkzaamheden ‘s nachts te gebeuren. De bruggen worden ingepakt om de hinder naar de omwonenden zo veel mogelijk te beperken.”

Komend weekend zullen, enkel overdag, de Geerdegemvaart en de Hanswijkvaart voor fietsers en voetgangers afgesloten zijn voor de bouw van een tijdelijke constructie voor kabels. Voetgangers kunnen via het station gaan, fietsers zullen een omleiding moeten volgen via de Postzegellaan.

De werkzaamheden duren tot midden mei.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.