Horecazaak zet foto dief online: "Schending privacy? Dat hij een klacht indient!"

Sarah Van den Bril, uitbaatster van Beans.
Marc Aerts Sarah Van den Bril, uitbaatster van Beans.
De zaakvoerster van horecazaak Beans in Mechelen zoekt het "kapoentje dat ongetwijfeld per ongeluk een pak geld en een laptop" meenam uit de zaak. Sarah Van den Bril plaatste de camerabeelden van de dief op Facebook. "Als ik hiermee zijn privacy schend, moet hij maar naar de politie stappen", klinkt het.

"Indien iemand onderstaand kapoentje zou tegenkomen, laat ons gerust iets weten. Hij heeft, ongetwijfeld per ongeluk, een pak geld en een laptop meegenomen bij ons deze namiddag. Kwestie dat we hem kunnen laten weten dat hij zich vergist heeft en eigenlijk gewoon een heerlijke koffie kwam drinken! #wijkiezenomtewerkenvooronsgeld". Van den Bril post het nieuws wel met een vleugje humor, maar is duidelijk overstuur om wat vrijdag gebeurde. "De man met rugzak en snor die op de beelden te zien is, wandelde onopgemerkt onze zaak door en nam de trap naar de privévertrekken. Daar moest hij nog eens een hek voorbij, om bij de dagontvangsten van donderdag en vrijdag te geraken. Het ging om een grote som geld, in één moeite nam hij ook onze laptop mee."

De foto is op sociale media al 20.000 keer bekeken.
Els Dalemans De foto is op sociale media al 20.000 keer bekeken.

Facebook

Van den Bril stapte naar de politie, maar besloot de camerabeelden uit haar zaak ook zelf op Facebook te plaatsen. "We postten een ludieke oproep, al is de gebeurtenis zelf natuurlijk een pak minder ludiek. Onze hoop is natuurlijk dat iemand de man herkent, en het bereik van sociale media is nu eenmaal enorm groot. De beelden werden intussen al meer dan 20.000 keer bekeken en honderden keren gedeeld. Er kan maar bij iémand een belletje gaan rinkelen. Als de man op de beelden zich hier aan stoort, stel ik voor dat hij ook naar de politie stapt."


Volgens hoofdinspecteur en van politiezone Mechelen-Willebroek Dirk Van de Sande gaat het inderdaad om een inbreuk. "Ik kan deze mensen dan ook alleen maar afraden om de foto's te gebruiken, maar we moeten van de slachtoffers natuurlijk ook geen daders maken." (EDT)