Horecamonument trekt rond met foodtruck

PHILIPPE LEEMANS MAAKT COMEBACK NA ZWAAR ONGEVAL EN VERLIES JOB

Philippe Leemans bij zijn nieuwe foodtruck. Achter de toog staan zijn vrouw en dochter, zij bedienen een klant.
Foto Marc Aerts Philippe Leemans bij zijn nieuwe foodtruck. Achter de toog staan zijn vrouw en dochter, zij bedienen een klant.
Philippe Leemans (50) is terug van weggeweest. Na jaren afwezigheid en een zwaar arbeidsongeval keert hij terug naar de horeca met de foodtruck Popfish. "Ik droomde er al jaren van om weer iets te kunnen opstarten", zegt de voormalige uitbater van onder meer De Prof tevreden.

Popfish hield maandag tijdens de jaarmarkt in Zemst een eerste echte try-out voor het publiek. Philippe Leemans genoot achter zijn grote paellapan. Jaren had hij ervan gedroomd om weer iets op te starten en eindelijk was het zover. "De nacht ervoor had ik amper twee uur geslapen van de stress, maar alles liep volgens plan. Opnieuw zelfstandig kunnen zijn, en dan nog samen met mijn vrouw Anneke en dochters Chiara en Indyssa, een lach toveren op de mensen hun gezicht... De ultieme kick", glundert hij.

Ongeval in Ibiza

Philippe keert terug uit een moeilijke periode. Een jaar geleden ging hij met de brommer onderuit in Ibiza. "Mijn voet was 'in stukken vaneen'. Alle middenvoetbeentjes waren gebroken, het gewricht werd verbrijzeld. Na twee operaties - de artsen hebben bot uit mijn bekken moeten nemen - heb ik een jaar lang moeten revalideren." Tijdens die revalidatie verloor Philippe ook nog eens zijn job. Centratec, waar hij drie jaar als vertegenwoordiger werkte, ging over de kop. Een ongeluk bij een ongeluk, maar tegelijk ook een geluk.


"Het gaf mij de tijd om Popfish goed voor te bereiden. Daar pluk ik nu de vruchten van." Voor Centratec was hij marktkramer, slechts sporadisch stond hij nog in de horeca. Maar het is en blijft zijn leven. "Ik stond van mijn 16de tot mijn 42ste in de horeca. Mijn eerste zaak was café Tisnx in Rumst. Later volgden De Prof in Mechelen, taverne-restaurant Scoozi in Londerzeel en café 't Pleintje in Elzestraat."

Bierfestival

Verder werkte Philippe in verschillende horecazaken in loondienst. Hij stopte om na zijn echtscheiding tijd te kunnen maken voor zijn kinderen. Toch hield de droom om ooit opnieuw te kunnen beginnen hem bezig. "Popfish is een foodtrailer met paella, gebakken vis, maatjes, oesters, cava, wijn en Spaanse biertjes. Ik doe zowel grote evenementen als kleinere privé-feesten. Op 24 juni sta ik op Zaventem Zingt, op 15 augustus op de Ibiza-Party op zomerbar Komeet en eind september op het Mechelse Bierfestival."

Voorlopig in bijberoep

De keuze voor een foodtruck is bewust. De investering is in vergelijking met een horecazaak beperkt en hij kan gaan en staan waar hij wil. "Mijn volgende droom is om met Popfish naar twee foodtrucks te kunnen gaan, enkele mensen in dienst te kunnen nemen en ervan te kunnen leven, want nu doe ik het nog in bijberoep."


Meer informatie vind je op www.popfishmechelen.be.