Hobbykok deelt verse maaltijden via onlineplatform

Hobbykok Serge Spoelders deelt maaltijden via Klaar is Kees.
David Legreve Hobbykok Serge Spoelders deelt maaltijden via Klaar is Kees.
Een hobbykok uit Leest is gestart met het delen van maaltijden via het platform Klaar is Kees. “Ik weet wat het is om met twee buitenshuis te gaan werken… en dan is het zalig om ’s avonds je voeten onder tafel te kunnen schuiven”, zegt Serge Spoelders.

Een seizoensgebonden keuken met groenten uit eigen moestuin. Dat is wat Serge Spoelders (43) sinds kort aanbiedt via het deelplatform Klaar Is Kees. De hobbykok was tot een jaar geleden regiodirecteur van het Agentschap Integratie en Inburgering, tot hij besliste een punt te zetten achter die drukke job en te kiezen voor zijn familie. “Zowel mijn vrouw als ik hadden een zware directiefunctie. We wilden wat meer levenskwaliteit.”

En dus nam hij ontslag. “Koken was altijd al passie. Zo ben ik op het idee gekomen om op vraag wat extra porties te maken. Niet om er veel geld mee te verdienen, ik kook gewoon heel graag! En uit ervaring weet ik dat een lekkere, gezonde lunch of een gemakkelijke verse maaltijd ’s avonds héél welkom is in de drukte vandaag. Een echte win-win dus”, lacht Serge.

En dus bereidt hij ‘salads in a jar’ en vanaf volgende week ook warme gerechten. Afnemers kunnen de schotels bij hem thuis komen halen en krijgen er meteen een woordje uitleg bij. De groenten komen zoveel als mogelijk uit zijn moestuin. “Er is veel te doen over het klimaat. Wat je kan doen is lokaal kopen en seizoensgebonden eten. Voor tomaten in de winter moet je niet bij mij zijn!” 

Meer info over ‘De keuken van Serge’ en bestellen kan via www.klaariskees.be/users/serge-s-1.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.