Historische panden geven geheimen prijs

Patrick De Greef en Jean-Pierre Van Boxelaer.
Foto David Legreve Patrick De Greef en Jean-Pierre Van Boxelaer.
Elf historische panden in Mechelen met een link met de Grote Raad openen op zondag 14 mei de deuren voor bezoekers én muziek uit de tijd van het rechtscollege.

Het evenement kreeg de naam 'Mechelen Exclusief' mee en zal volgens organisator Patrick De Greef om twee redenen bijzonder zijn. "Eén: de locaties. Alle hebben een band met het gerechtsverleden van Mechelen en zijn meestal niet publiek toegankelijk. Twee: de muzikale optredens die er zullen plaatsvinden. Topmuzikanten zullen muziek uit de 16de, 17de en 18de eeuw brengen op instrumenten van toen", legt de stadsgids uit.


Bezoekers vertrekken in de voormalige woning van Willem de Clercq en bezoeken vervolgens drie locaties naar keuze, waar ze een korte historische uiteenzetting, een drankje en een hapje en een concert krijgen. Inschrijven kan uitsluitend via www.rotarykeerbergen.be, tot en met woensdag 10 mei. Deelnemen kost 35 euro. De Greef organiseert het evenement in de schoot van Rotary Club Keerbergen. De opbrengst gaat naar sociale projecten van de serviceclub. (WVK)