Hans Bourlon inspireert Manestarters

Studio 100-topman Hans Bourlon op de expo 40-45.
Foto David Legreve Studio 100-topman Hans Bourlon op de expo 40-45.
Stad Mechelen, KU Leuven, Thomas More en J@M lanceren op 7 mei Manestarters, een nieuwe online- en offlinegemeenschap voor 18- tot 30-jarigen uit het Mechelse met zin voor ondernemen.

Eind vorig jaar haalden de projectpartners een subsidie binnen van 634.654 euro om, net als in een aantal andere Vlaamse steden, een ‘ecosysteem’ op te zetten voor jonge ondernemers. Er bestaat heel wat voor hen in de Dijlestad, maar ze vinden niet altijd de weg en het ontbreekt aan een communitygevoel.

“Momenteel wordt volop gewerkt aan een online platform waar jongeren enerzijds kunnen kennismaken met het aanbod aan ondersteunende organisaties en initiatieven en op de hoogte kunnen blijven van interessante events met betrekking tot ondernemen”, zegt Jeugdschepen Abdrahman Labsir (Open Vld).

Ondernemers

Naast informeren wil Manestarters jongeren vooral inspireren en enthousiasmeren. “Iedereen kan ondernemen, als de zin maar groot genoeg is”, zegt economieschepen Greet Geypen (Open Vld). Ondernemerschap zal meer aandacht krijgen in het onderwijscurriculum van Thomas More (Campussen Mechelen & Campus de Nayer) en KU Leuven (Campus De Nayer), J@M gaat onder meer samenwerken met de Antwerpse coöperatie Haven. “Zij laten jongeren met een ondernemersidee hun concept op een veilige manier testen”, zegt voorzitter Zineb El Boussaadani (Groen).

Op 7 mei vindt de kick-off van Manestarters plaats. Jongeren zijn uitgenodigd om (mits inschrijving) gratis kennis te maken met het project en te komen luisteren naar Studio 100-CEO Hans Bourlon. Vervolgens kunnen ze deelnemen aan workshops en deelnemen aan ‘pillow talks’ met jonge ondernemers. 

Meer info op https://www.mechelen.be/manestarters.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.