Handtasdiefstallen komen Mechelaar duur te staan: 18 maanden effectief

Het gerechtsgebouw in Mechelen.
David Legreve Het gerechtsgebouw in Mechelen.
De rechter in Mechelen heeft Ahmed M. veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden effectief. De man stond terecht voor de diefstal van twee handtassen. Beide diefstallen vonden in mei 2019 plaats. 

Volgens het parket ging hij er eerst op de trein tussen Brussel en Weerde vandoor met een handtas. Eens aangekomen in het station van Mechelen, probeerde hij een tweede handtas te stelen. Alleen liep hij daar tegen de lamp. “Toen werd hij betrapt door het slachtoffer en werd de politie erbij gehaald. Zij konden de beklaagde staande houden”, klonk het vorige maand op zitting. De diefstal van de handtas op de trein werd betwist. De diefstal van de handtas aan het station van Mechelen probeerde hij eerst nog in de schoenen van een minderjarige kompaan te steken. Maar rechter Suzy Vanhoonacker geloofde hem niet. Ze veroordeelde hem tot een effectieve celstraf én geldboete van 600 euro. “Onder meer omdat u al twee keer bent veroordeeld voor diefstal. De laatste keer overigens nog geen zes weken voor deze diefstal”, motiveerde de rechter haar beslissing.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.