Groter dan ooit: maar liefst 130 optredens

MAANROCK TRAPT VANAVOND FEESTELIJKHEDEN AF MET VAN ECHELPOEL

Vandaag gaat Maanrock van start op vier podia. Het belooft een recordeditie te worden, met maar liefst acht locaties en 130 optredens. In cijfers betekent dat:

130 optredens verspreid over drie dagen. Dat record is te danken aan het succes van het vrij podium, dat vandaag voor het eerst wordt georganiseerd op de Botermarkt. 27 artiesten spelen elk 15 minuten. Om alle aanvragers een kans te geven, werd het aanvankelijke sluitingsuur van 23 uur verlaat naar 1 uur.


5 goede doelen. Niet alleen krijgen ze van elke consumptie enkele centen, op zondag wordt het festivaldecor op de IJzerenleen omgetoverd tot het Warmste Café en kunnen bezoekers feesten met de goede doelen. Een ticket kost 15 euro.


7 locaties waar je kan genieten van muziek en dans, maar op zondag is er ook een 8ste locatie speciaal voor de allerkleinsten: Rommy's Zomertuin in de Sinte-Mettetuin. Die komt in de plaats van de vroegere Kinderstraat op de IJzerenleen. Van 10 tot 19 uur kunnen bezoekers er terecht voor kinderanimatie en picknick.


2 broers: Pieter en Bas Maes spelen beiden op Maanrock, maar elk in hun eigen band, telkens op de IJzerenleen. Pieter treedt vandaag op met de formatie Dub Club Jack, Bas zondag samen met Wits (Baz & Wits). "We brengen wel compleet andere stijlen, maar 2 broers op Maanrock lijkt me uniek", aldus Bas.


2 presentatoren. Ilse Liebens neemt het Groot Podium op de Grote Markt voor haar rekening, 'Callboy' Rik Verheye het Feestpodium op de IJzerenleen.


3 woonzorgcentra livestreamen zondag de optredens op de Grote Markt.


400 vrijwilligers zetten op zaterdag en zondag hun schouders onder het welslagen van het evenement.


Voor het 4de jaar op rij zorgt Casco Phil voor klassieke muziek, maar het orkest beperkt zich niet tot het Hof Van Busleyden.


Nieuw is dit jaar 'Shoppen met Bach', waarbij muzikanten zaterdag in verschillende winkels klassieke muziek spelen.