Grote Nieuwedijkstraat kleine maand dicht voor aanleg fietsoversteek

De Grote Nieuwedijkstraat ter hoogte van de Vrouwliet, op de grens van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver
WVK De Grote Nieuwedijkstraat ter hoogte van de Vrouwliet, op de grens van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver
De Grote Nieuwedijkstraat in Mechelen is nog maar net open of daar kondigen zich alweer nieuwe werkzaamheden aan. Van 6 tot 24 mei zal de straat zijn afgesloten ter hoogte van de Vrouwvliet, maar daar blijft het niet bij.

Van 6 tot 24 mei legt aannemer Houwelyckx de fietsoversteekplaats aan ter hoogte van de Vrouwvliet. “Nadat we eerder ook missing links wegwerkten aan onder andere de oversteekplaats op de Liersesteenweg is dit opnieuw een cruciaal punt dat wordt aangepakt. Deze nieuwe fietsoversteek moet per dag honderden fietsers en wandelaars veilig de Grote Nieuwedijkstraat laten oversteken”, zegt schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen. Doorgaand verkeer moet om via Meidoornstraat, Borgersteinlei en IJzerenveld.

Fietssuggestiestroken

Meteen na de werken aan de fietsoversteek zal aannemer Van Hoeyveld een herstelling uitvoeren op het kruispunt Nekkerspoelstraat, Grote Nieuwedijkstraat en Sint-Rumoldusstraat. Het kruispunt wordt gedurende die week afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer.

Daarvoor, van 6 tot en met 17 mei, voert aannemer Robucoeen herstelling uit aan de betonnen fietsstrook op de Grote Nieuwedijkstraat van de Nekkerspoelstraat tot het kruispunt met de Caputsteenstraat. Op beide momenten geldt eenrichtingsverkeer en een omleiding voor de tegenliggers.

Van 20 tot en met 24 mei worden er fietssuggestiestroken aangelegd vanaf het kruispunt met de Caputsteenstraat tot het kruispunt met de Kleine Nieuwedijkstraat. Een ingreep die pas nu, nadat het asfalt minstens acht weken heeft gedroogd, kan gebeuren.

Paaltje

“Van zodra al deze werken voorbij zijn plaatsen we een paaltje in de Kruiskensstraat ter hoogte van de Papenhofstraat, waardoor deze straat doodloopt en de bewoners geen sluipverkeer meer moeten slikken. De wijk heeft enorm veel geduld gehad de voorbije jaren. Hopelijk kan iedereen nu snel genieten van deze nieuwe inrichting”, geeft schepen van Openbare Werken Patrick Princen nog mee.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.