Grootschalige controleactie in horecazaak: “Cafébaas opgepakt voor drugshandel”

De politie sloot de straat af
Tim Van der Zeypen De politie sloot de straat af
De lokale politiezone Mechelen-Willebroek heeft afgelopen weekend een razzia uitgevoerd in achttien handelszaken. Daarbij werden in totaal 99 personen gecontroleerd. Een cafébaas werd meegepakt naar het politiekantoor. Hij wordt verdacht van het verhandelen van drugs.

De actie werd uitgevoerd door agenten van de lokale politiezone maar werden wel bijgestaan door hun collega’s van de Federale Politie, een drugshond en medewerkers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorzieningen (RVA) en de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ). Een uitbater van de achttien gecontroleerde handelszaken, werd tijdens de controleactie meegenomen naar het politiekantoor in Mechelen. Bij de razzia werden er een weegschaal, verpakkingsmateriaal en een verdacht gsm-toestel gevonden en in beslag genomen. “De man werd na zijn verhoor op het politiekantoor ter beschikking gesteld van het parket”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Drugs

Verder kreeg een uitbater ook nog een proces-verbaal om hij een lokaal ter beschikking stelde om druggebruik te vergemakkelijken, elf bezoekers werden dan weer betrapt met een gebruikershoeveelheid drugs. Het ging om hasj en cannabis. Ook zij kregen een proces-verbaal mee naar huis. Van de 99 gecontroleerde personen, bleken 55 van hen bekend te zijn bij de politie. Er werden ook nog drie illegalen aangetroffen. Zij werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel. Tot slot werden twee bezoekers bestuurlijk aangehouden omdat ze de openbare orde verstoorden.

Zwartwerk

De medewerkers van zowel de RVA als de RSZ konden uiteindelijk vier personen verbaliseren voor zwartwerk. Hun zaakvoerster kregen dan weer een extra pv omdat ze hen had tewerk gesteld. Drie andere horeca-uitbaters waren dan weer niet in orde met de wetgeving op het rookverbod. Zij werden eveneens geverbaliseerd. Net zoals een bezoeker. Hij overtrad eveneens het rookverbod en was aan het roken in het café. Tot slot betrapten zij ook nog een horecazaak die niet in orde was met de nodige vergunningen. Op alle plekken waar de politie binnenviel, kwamen er van buurtbewoners de afgelopen maanden meldingen van onder meer overlast, drugs en vechtpartijen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nico Raes

    Jeej wat mogen we weer trots zijn op onze politie wegens het verbaliseren van volwassen mensen met Gebruikershoeveelheden cannabis ( gebruikershoeveelheden zijn maximum 3gram) ondertussen zijn er in Mechelen weer grote hoeveelheden echte zware drugs aanwezig en de criminaliteit terug gedrongen in Mechelen zeggen ze dan ik denk het niet hoor het is gewoon minder zichtbaar op straat maar nog steeds enorm aanwezig dus het enige da ik kan zeggen deze aanpak en de war on drugs werkt niet.