Gouden Carolus Collector’s Edition brengt hulde aan Begijnenzolder

Dennis Kestelle ontwierp de Gouden Carolus Collector's Edition van 2019.
David Legreve Dennis Kestelle ontwierp de Gouden Carolus Collector's Edition van 2019.
De Mechelse brouwerij Het Anker heeft woensdag een nieuwe Gouden Carolus Collector’s Edition voorgesteld. Ontwerper Dennis Kestelle (35) liet zich inspireren door Willy Donni en zijn Begijnenzolder.

De Mechelaars kennen Dennis Kestelle vooral van het Mechelse Monopolyspel, de vlaggen van de middenstand en het logo van het Maneblusserbier. Het Anker contacteerde hem voor de vijfde editie van de Gouden Carolus Collector’s Edition. 1.500 flessen Gouden Carolus Classic werden bedrukt met zijn ontwerp. “Er is vraag naar, zelfs vanuit het buitenland. De flessen van vorig jaar gingen onder meer naar Japan en Mexico”, zegt Zjef De Loose van Het Anker.

Geschiedenis

Kestelle ging op zoek naar inspiratie in de recentere geschiedenis van de stad. “In een boek vond ik een stukje over de Begijnenzolder en dat de jazzclub iets te maken had met Het Anker. Ik vond dat een interessant onderwerp.” Op de fles is onder meer Willy Donni te herkennen, op de verpakkingsdoos staat zijn gitaar. Brouwerijeigenaar Charles Leclef werd blij verrast door de keuze van Kestelle. Hij heeft de Begijnenzolder nog gekend. Muzikant Willy Donni baatte de jazzclub uit van 1967 tot 1977 en liet er tal van internationale artiesten optreden. “We mochten er als klein mannen niet naartoe, maar ik herinner mij nog dat wij naar boven klommen om aan het raam te gaan luisteren. Willy Donni’s dochter heeft trouwens nog voor de brouwerij gewerkt.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.