Gin Festival "wordt géén braspartij"

PRIMEUR VAN DRANKENHANDELAARS KEVIN EN VERONIQUE MAG NIET OP GROTE MARKT

Veronique Smolders en Kevin Goos in hun drankenhandel Quali Drinks met een selectie van de gins die je donderdag in Perron M zal kunnen proeven.
Foto David Legreve Veronique Smolders en Kevin Goos in hun drankenhandel Quali Drinks met een selectie van de gins die je donderdag in Perron M zal kunnen proeven.
Drankenhandelaars Kevin Goos en Veronique Smolders gooien het na de organisatie van twee Bierfestivals over een andere boeg. Feestzaal Perron M vormt donderdag het decor voor het eerste Gin Festival. Volgens het koppel gaat het om een primeur in België. Opvallend: de stad weigerde de Grote Markt ter beschikking te stellen, omdat het om sterke drank gaat. "We maken er geen braspartij van", verzekert Goos.

Kevin Goos en zijn vrouw Veronique Smolders runnen sinds 3,5 jaar Quali Drinks op de Leuvensesteenweg en dat hebben Mechelaars die een glaasje lusten geweten. Intussen organiseerde het koppel al twee Bierfestivals, met groot succes. In oktober kwamen nog 4.500 bezoekers opdagen. Goos had het Gin Festival ook graag laten plaatsvinden op de Grote Markt, maar kreeg daar tot zijn grote spijt van het stadsbestuur geen toelating voor. "Omdat het sterke drank betreft. Nochtans kent de stad ons concept. Bedoeling is bezoekers te laten kennismaken met verschillende soorten en smaakpaletten, het productieproces en de geschiedenis. We serveren proefporties, we maken er geen braspartij van", zegt Goos.

Trendy Mechelen

In Perron M op het Douaneplein zullen zeventien overwegend Belgische ginverdelers en -producenten 55 verschillende gins aanbieden, al dan niet met tonic. Verder zullen een gin- en tonicbar en een pop-upwinkel klanten op hun wenken bedienen.


Het festival wil bezoekers niet alleen een lekkere namiddag of avond bezorgen, maar ook een statement maken. "Klanten zeggen me vaak dat Mechelen 's avonds een dode stad is. Met dit evenement wil ik laten zien dat het wél mogelijk is om een trendy evenement te organiseren in onze Dijlestad. Het is een primeur, het gaat om het eerste Gin Festival in ons land, al blijkt er deze zomer ook al eentje gepland te zijn in Antwerpen."


Goos heeft de hype zien groeien. 130 verschillende gins heeft hij ondertussen al in zijn zaak staan. "De keuze is enorm. We doen privé-tastings, maar de vraag om te proeven, blijft. Vandaar het festival." Het succes van de drank verklaart hij door het ruime smakenpallet. "Er is voor iedereen wel wat wils. Wie het tegendeel beweert, heeft nog nooit gin gedronken." Het Gin Festival vindt plaats van 12 tot 20 uur. De inkom is gratis. Een proefglaasje kost 2 euro, met tonic 4. Voor studenten is de eerste neut gratis. In oktober komen Kevin en Veronique met de derde editie van hun bierfestival terug. "We gaan het nog groter aanpakken en zullen met enkele unicums en een wereldrecordpoging komen. Daarover later meer", besluit Goos.