Gemeenteraadslid en actrice Tine Van den Brande (Groen) gaat naar Vlaams Parlement: “Verbaasd door de hoge score”

Tine Van den Brande tijdens haar eedaflegging als gemeenteraadslid
David Legreve Tine Van den Brande tijdens haar eedaflegging als gemeenteraadslid
Gemeenteraadslid van Mechelen en actrice Tine Van den Brande (Groen) mag zich de komende jaren Vlaams Volksvertegenwoordiger noemen. Ze overtuigde bij haar debuut op het Vlaamse toneel 10.557 kiezers en verdiende één van de vier Antwerpse Groen-zetels in het Vlaams Parlement. 

“Ik ben hier heel tevreden maar tegelijkertijd ook heel verbaasd over. Deze hoge score had ik niet verwacht. Samen met een goede en warme ploeg van Groen heb ik heel hard campagne gevoerd. Dit is een mooie beloning.” 

Hoewel ze nog maar net verkozen is, weet Van den Brande al waar ze voor wil gaan in het Vlaams Parlement. “Een van mijn speerpunten wordt de realisatie van natuurparken. Het project van de uitbouw van een nationaal natuurpark in Mechelen loopt goed, en het is mijn ambitie om dit door te trekken naar de rest van Vlaanderen. We kunnen er alleen maar wel bij varen. Uit een Brits onderzoek blijkt dat wanneer je één pond investeert in natuur, je er zeven terugkrijgt op domeinen als energie en welzijnszorg. Welke punten er nog zullen volgen, zal de toekomst uitwijzen.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.