Gemeenteraad voert “belachelijke discussie” over koffie

Ton Wiggenraad
De Mechelse gemeenteraad heeft maandagavond een raamcontract voor de levering en plaatsing van koffiemachines in onder meer het stadhuis goedgekeurd, maar dat was niet naar de zin van oppositiepartij N-VA. 

“Vanaf 1 juli wil de stad voor een periode van drie jaar 27 koffiemachines laten plaatsen door een firma voor maar liefst 175.000 euro”, protesteert Marc Hendrickx. “In tijden van noodzakelijke besparing vinden wij dit onaanvaardbaar.” 

Burgemeester Bart Somers (Open Vld) vond de kritiek niet ernstig. “Het alternatief is de ambtenaren zelf hun thermos te laten meebrengen of een Madame Arabelle (koffiedame uit de komische serie ‘De Collega’s’, red.) te laten rondgaan. Omgerekend geven we ook maar 1 euro per week uit per ambtenaar. Dit is een banale en belachelijke discussie.” 

Smaak

De overige oppositiepartijen stemden mee met de meerderheid, al had koffieliefhebber Hamid Riffi (CD&V) graag gezien dat bij de toekenning van het contract er meer rekening werd gehouden met smaak. “Het valt te hopen dat de kwaliteit degelijk is.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Diane Van Riet

    27 koffie machines is wat veel he.. met de helft minder moet toch ook lukken?

  • Marie Thumas

    Inderdaade belachelijk: belachelijk duur. Per toestel 6500 euro. Wat komt daaruit ? Vloeibaar goud?