Gemeenteraad stemt goedkopere huisvuilzakken weg

Dirk Tuypens bij zijn eedaflegging.
David Legreve Dirk Tuypens bij zijn eedaflegging.

Dirk Tuypens (PVDA) diende tijdens de gemeenteraadszitting het voorstel in om de prijs van de huisvuilzak drastisch te verlagen en de forfaitaire afvaltaks van 54 euro per gezin (via Ivarem) af te schaffen. Volgens Tuypens is afvalverwerking een kerntaak van de overheid en zorgden de dure huisvuilzakken alleen maar voor sluikstorten. Schepen van Financiën Koen Anciaux (Open Vld) sprak hem tegen. “Voor 2012 betaalde de stad het grootste deel van de afvalfactuur en voor elk gezin – of het nu veel vervuilde of niet - evenveel. Om de vervuiler te laten betalen, hebben we de prijs verhoogd, maar het sluikstorten is sindsdien niet gestegen.” Hij weerlegde ook dat de taks forfaitair is. “We geven voor 258.069 euro aan tegemoetkomingen.” Hij vroeg zich ook af waar PVDA het geld wilde halen. Vlaams Belang steunde het voorstel, sp.a zei voorstander te zijn van de afschaffing van de afvaltaks, maar onthield zich.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eddy Claes

    Eduard, akkoord dat we veel te veel moeten betalen om afval weg te brengen (mijn garage staat vol met dingen waar ik geen blijf mee weet) maar ik heb nog nooit iets dan maar langs de weg gedumpt !

  • eduard gerckens

    Politiek gelul, langs Mechelse wegen, komt men overal sluikstort tegen. Toch normaal, als we overal veel moeten betalen om afval weg te brengen. Nergens zijn de vuilzakken zo duur, een bankstel wegbrengen naar het containerpark, kost 50 euro!!! Dus mensen die het niet breed hebben, gooien het dan maar langs de weg.

  • Rudi Schaerlaeckens

    Leugens het sluikstorten is zeker gestegen