Geen vervanging voor Melikan Kucam in Mechelse gemeenteraad tot hij afstand doet van mandaat

Melikan Kucam
rv Melikan Kucam
Mechels gemeenteraadslid Melikan Kucam (N-VA), die momenteel in de cel zit op beschuldiging van mensensmokkel, afpersing, passieve omkoping en lidmaatschap van een criminele organisatie, wordt voorlopig niet vervangen in de Mechelse gemeenteraad. Kucam werd bij de verkiezingen in oktober verkozen en moet zelf afstand doen van zijn mandaat voordat hij vervangen kan worden.

De Mechelse gemeenteraad vergaderde maandagavond voor het eerst sinds het uitbreken van het schandaal rond de humanitaire visa. Eén lege stoel in de oppositiebanken was alvast die van Melikan Kucam, die in de cel zit en dus onmogelijk aanwezig kon zijn. Voorlopig wordt de man niet vervangen, N-VA heeft hem wel uit zijn functies geschorst. Maar de man kan ervoor kiezen om als onafhankelijke zijn mandaat op te nemen van zodra hij de cel mag verlaten.

Als hij toch beslist zijn mandaat opnieuw ter beschikking te stellen van N-VA, zal Kerstin Hopf als eerste opvolger zijn zitje overnemen.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wisam Yousif

  natuurlijk heeft de heer Kucam nog rechten. tot nu toe is er niets bewezen!! heb de opnames beluisterd er er faat helemaal niet over 'bedragen' maar over aantal personen!!

 • Annie Broeckx

  Mijnheer moet zelf zijn mandaat opzeggen,hoe is dat in godsnaam mogelijk!

 • Cecarine De Smet

  Wie zou deze man nog geloven?? Laat staan vertrouwen

 • Martine De Pelseneir

  Amaai zelf afstand doen. Smijt da gewoon buiten. Wij zouden zoiets niet moeten riskeren. Arm België.