Foutgelopen date eindigt in rechtbank

Een 35-jarige vrouw uit Mechelen riskeert een celstraf van een jaar effectief. De vrouw stond terecht voor belaging en stalking. Ze viseerde twee mannen, waaronder een buschauffeur en een man waarmee ze op date ging.

De vrouw leerde één van de slachtoffers via een datingsite kennen. De twee besloten om elkaar te ontmoeten en maakten een afspraakje. "Alleen besefte de man na een half uurtje al dat deze niet verliep zoals hij wou en maakte hij er vroegtijdig een einde aan", vertelde de procureur des konings Lieselotte Claessens. Dit was niet naar de zin van de 35-jarige vrouw. "Niet veel later stuurde ze dreigmails naar hem én naar zijn moeder", ging Claessens verder. "Daarin schuwde ze woorden als 'klootzak', 'hoerenzoon' en 'verkrachter' niet." Maar na de mails stopte het niet. De vrouw maakte een vals Facebookprofiel aan en sprak opnieuw dreigende taal. "Mijn cliënt is lange tijd lastiggevallen. Het internet staat bol met schunnige verwensingen aan zijn adres, helemaal niet gunstig voor wanneer hij gaat solliciteren", zei zijn advocate Liesbeth De Vleesschouwer. "Bovendien werd hij naar aanleiding van deze zitting opnieuw gestalkt door mevrouw." Het slachtoffer eiste een schadevergoeding van 5.000 euro.


Op zitting behandelde het parket gisteren ook een tweede dossier. Eentje vanuit 2016. Toen viel de vrouw een buschauffeur bij De Lijn eveneens lange tijd lastig. De vrouw daagde niet op voor haar proces en liet verstek gaan. Het parket vorderde naast de celstraf van een jaar ook nog een geldboete van 1.200 euro. Een vonnis volgt op 14 november. (TVDZM)