Fietsotheek opent woensdag de deuren

Sarah (2) met mama Kristin Scharbé; de geestelijke moeder van de Fietsotheek Katleen, en coördinator Veronique.
Vansina Sarah (2) met mama Kristin Scharbé; de geestelijke moeder van de Fietsotheek Katleen, en coördinator Veronique.
Mechelen krijgt vanaf woensdag zijn eigen Fietsotheek: een uitleendienst voor kinderfietsen. De twee geestelijke moeders zijn in de wolken.

Het idee komt van Dietlinde Willockx en Katleen Craenen, twee jonge moeders die zich lieten inspireren door het Gentse Op Wielekes. "Aanvankelijk dachten we zelf een bescheiden vrijwilligerswerking op te zetten, het is fantastisch dat de stad en 't Atelier het idee hebben opgepikt", vertelt Craenen. Bij de Fietsotheek kunnen ouders voor een jaargeld van 35 euro een fiets ontlenen voor hun twee- tot twaalfjarig kind (20 euro voor een loopfiets). Wordt de tweewieler te klein, dan kan hij worden ingeruild voor een groter exemplaar. "Heel tof dat het opleidingsverhaal er is bijgekomen. Anderstalige nieuwkomers zullen hier werkervaring opdoen", zegt Craenen.


De Fietsotheek is gevestigd aan de achterzijde van Novotel in de Adegemstraat. Openingsuren: op woensdag van 13 tot 18 uur en op vrijdag van 13 tot 17 uur. Wie een fiets aan de Fietsotheek afstaat, krijgt korting op zijn abonnementsgeld. De eerste gebruiker is Sarah Ceulemans. Zij ging al en loopfietsje uitproberen. (WVK)