Fietsersbond wil afgescheiden fietspaden
langs Leuvensesteenweg

De Leuvensesteenweg in Muizen voor de start van de werkzaamheden.
Wannes Vansina De Leuvensesteenweg in Muizen voor de start van de werkzaamheden.
De Mechelse afdeling van de Fietsersbond betreurt dat bij de vernieuwing van de Leuvensesteenweg geen gescheiden fietspaden worden aangelegd. “Verstrooide of dronken bestuurders kunnen nog altijd fietsers van de weg maaien.”

Momenteel laat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek vernieuwen tussen Planckendael en Trianon. Dat de fietsstroken mee worden vernieuwd, in tegenstelling tot eerder de Antwerpsesteenweg, vindt de Fietsersbond een goede zaak. Ze had echter ook graag haagjes gezien tussen de rijweg en de fietspaden. “Ze zijn niet alleen mooi, ze versmallen gevoelsmatig de rijbaan en capteren – weliswaar in beperkte mate – CO2 en fijn stof”, zegt voorzitter Luc Van Espen.

Leefbaarheid

Woordvoerder van AWV Antwerpen Jef Schoenmaekers geeft de Fietsersbond gelijk. “Bij nieuwe wegen of bij een grondige herinrichting kiezen we systematisch voor vrijliggende fietspaden. Hier was het opzet om het comfort en de leefbaarheid van omwonenden en weggebruikers op korte termijn te verbeteren. Het volledig herinrichten van de weg met vrijliggende fietspaden is een project dat veel langer duurt.” De Fietsersbond vraagt verder het verbeteren van de fietsoversteken ter hoogte van de inrit van Planckendael en de Willendriesstraat door middel van vluchtheuvels en verlichtingsgalgen. AWV laat weten die suggesties te zullen onderzoeken en te zullen opnemen met de stad Mechelen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Frank Muizen

    Super!!! Eindelojk samenwerking tussen buurt en overheid!!! Juiste beslissing..idd. scheiden van fietspad...plankendael is druk!!!