Fietsersbond verontwaardigd over asfaltvernieuwing N1: “En de fietspaden dan?”

Antwerpsesteenweg in Mechelen.
Google Antwerpsesteenweg in Mechelen.
Het Vlaams gewest start maandag met de vernieuwing van het wegdek van de Antwerpsesteenweg en Oscar Van Kesbeeckstraat (N1) in Mechelen. Dat de fiets- en voetpaden onaangeroerd blijven, schiet in het verkeerde keelgat van de Fietsersbond.

Luc Van Espen, voorzitter van de Mechelse afdeling van de Fietsersbond, schreef het Agentschap Wegen en Verkeer aan om zijn ongenoegen te uiten. “Zowat iedere ‘dal’ van het fietspad ligt er schots en scheef bij. Er is geen comfortaudit met een meetfiets nodig om aan te tonen dat het door u als ‘versleten’ beschouwde asfalt van de autorijbaan er zelfs nu nog véél vlakker bijligt dan die tegels van het fiets- en voetpad.” Van Espen stelt voor om de dals te vervangen door asfalt, zoals enkele jaren terug gebeurde in de Nekkerspoelstraat. “Zo mogelijk nog gelijktijdig met de asfalteringswerken van de autorijbaan.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vercammen Koen

  Guy, 90% van de fietsers betaald al wegentaks, de enige die dit niet doen zijn de fietsende kinderen. Wil je die ook laten betalen dan ??

 • Guy Dupont

  Ik ben zeker gewonnen voor een fietstaks, zoals vroeger. Waarom dienen alleen de auto's te betalen?

 • Rudi Schaerlaeckens

  Er mankeerde niets aan die fietspaden weet ik uit ervaring Fietsersbond zou beter hun leden de verkeersregels eens leren Er rijden er daar meer in de verkeerde richting als wat anders

 • Roger Cooks

  Een behoorlijk fietspad buiten het centrum van Mechelen draagt wellicht niet bij tot de glorie van Somers....

 • René Delaet

  Bij de fietsersbond noemen de meeste leden "Alexander". Alles voor mij en niks voor een ander. Misschien dan toch maar een gebruikstaks op het bezit van een fiets invoeren analoog met wat de autobezitters betalen.