Ferrari van 220.000 euro in lichterlaaie op E19

De Ferrari stond in lichterlaaie en brandde volledig uit, ondanks verwoede pogingen van de bestuurder om zijn peperdure wagen nog te blussen.
Foto PolConVL - PolCon - Politiecontroles De Ferrari stond in lichterlaaie en brandde volledig uit, ondanks verwoede pogingen van de bestuurder om zijn peperdure wagen nog te blussen.

Op de autostrade E19 in Mechelen-Noord is gisterenmiddag een peperdure Ferrari in vlammen opgegaan. Omstreeks 11.00 uur reed de bestuurder van het luxevoertuig, een Italiaanse zakenman uit het Brusselse, naar Antwerpen. Ter hoogte van Mechelen-Noord merkte hij plots een rookontwikkeling op. Die was afkomstig vanonder zijn motorkap. Toen de man wilde remmen, merkte hij dat dit niet meer kon. Het voertuig begon te tollen en de wagen ging maar liefst vier keer om zijn as. Uiteindelijk kwam de Ferrari tot stilstand tegen de vangrail. Eens het voertuig tot stilstand was gekomen, kon de autobestuurder uitstappen. Enkele seconden later stond de Ferrari in lichterlaaie. De man probeerde samen met nog enkele omstaanders het voertuig te blussen. Zonder succes. Gelet op het polyester in de auto, sloegen de vlammen plots metershoog uit de auto. De brandweer moest ter hulp komen. Zij kregen de brand snel onder controle. De auto, met een waarde van 220.000 euro, brandde volledig uit. Hij moest getakeld worden. Niemand raakte gewond. De autobestuurder verkeerde wel in shock maar moest niet naar het ziekenhuis. Tijdens de interventie waren twee van de drie rijstroken afgesloten voor het verkeer. Dat zorgde voor verkeersellende vanaf Mechelen-Zuid tot in Mechelen-Noord. (TVDZM)

PolConVL - PolCon - Politiecontroles