Ex-N-VA'er Henning Van Duffel richt nieuwe partij op

Henning Van Duffel.
Foto Legreve Henning Van Duffel.
Mechelaar Henning Van Duffel heeft met VolksLiga een nieuwe partij opgericht. De 24-jarige wil met zijn partij naar eigen zeggen een brede aanvulling zijn op zowel rechts als links en een baken zijn voor de mensen die verandering willen.

In het verleden was Van Duffel nog voorzitter van de jongerenafdeling van N-VA Mechelen, waar hij vorig jaar uit de partijafdeling werd gezet. "Ik weet nog altijd niet wat de precieze reden was en heb nog geen dossier mogen inzien. Misschien voelden een aantal mandatarissen zich gepasseerd qua populariteit of vonden ze Jong N-VA te kritisch op het stadsbestuur. Ik wil natuurlijk iets veranderd zien en het politieke debat in Mechelen kan trouwens ook wat meer peper gebruiken. Er mag wat meer leven in komen. Met VolksLiga wil ik voor een alternatief zorgen hier in Mechelen."

Mobiliteit

De focus van de nieuwe partij ligt voornamelijk op mobiliteit, veiligheid en wonen. Zo wil VolksLiga de lage-emissiezone afschaffen, is het voorstander van minder sociale woningen en meer vastgoed voor goedkoop en kleinschalig wonen en wil het het grondgebied dekken met buurtinformatienetwerken. "Zaken als mobiliteit en wonen worden door het stadsbestuur behandeld, maar zonder een blijvende drive", meent Van Duffel. "Momenteel bereiden wij ons voor op de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De eerste twee plaatsjes van onze lijst liggen al vast. Met één zetel ben ik heel content, twee zou fantastisch zijn." (AVH)