Ecokoeriers brengen zondagse pistolets aan huis

Juryt Schoovaerts, Veerle De Wael en Inneke Vos van EcoKoeriers poseren met Lutgart Lyen en Marc Van Eeckhout van BroodNodig.
Foto David Legreve Juryt Schoovaerts, Veerle De Wael en Inneke Vos van EcoKoeriers poseren met Lutgart Lyen en Marc Van Eeckhout van BroodNodig.
Inwoners van de Mechelse deelgemeente Heffen moeten vanaf 26 februari de deur niet meer uit voor hun zondagse pistolets. Bakkerij Van Eeckhout, bekend van de Broodnodig-automaten, en de Ecokoeriers slaan de handen in elkaar en brengen er de zondagse pistolets aan huis.

"We noemen dit project ons 'autovrij ontbijt': de inwoners moeten niet de deur uit naar de bakker en ook wij kiezen bewust voor leveringen met de fiets", zegt bakkersvrouw Lutgart Lyen. "De primeur is voor Heffen. In dat dorp is geen kleine lokale handel meer. De inwoners moeten zich dus steeds ver verplaatsen voor hun boodschappen, dit dorp wordt dé ideale test voor de levensvatbaarheid van ons project."


"Een zondagse levering - gaande van pistolets, sandwiches, croissants tot ambachtelijk brood- is op voorhand te bestellen via onze webshop. Ook bieden we handgesneden beleg van een collega aan, zodat iedereen de nieuwe werkweek meteen kan starten met voldoende voorraad in huis. We werken samen met de Mechelse Ecokoeriers, zij zochten een extra werknemer die de bestellingen met de bakfiets aan huis zal brengen. Als het 'autovrij ontbijt' een succes wordt in Heffen, breiden we het later dit jaar uit naar andere gemeenten." Heffenaars kunnen een bestelling plaatsen via de webshop van www.broodnodig.be, de eerste vijftig leveringen zijn gratis. (EDT)