Duo schuldig aan autodiefstal van advocaat

MECHELEN - De toga van een advocaat in de correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen
David Legreve MECHELEN - De toga van een advocaat in de correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen
Twee mannen zijn veroordeeld tot respectievelijk een celstraf van 18 maanden en een werkstraf van 180 uur. Het duo moest zich eerder komen verantwoorden voor de Mechelse rechter na de diefstal van een wagen.

De diefstal gebeurde in mei 2019, maar werd pas ’s avonds opgemerkt. De politie werd erbij gehaald en via het ANPR-netwerk kon de wagen worden opgemerkt ter hoogte van het Battelcomplex. Wanneer de politie wou ingrijpen en de wagen aan de kant wilde zetten, vluchtte de bestuurder weg. Het kwam uiteindelijk tot een crash op de afrit van de E19 in Rumst.

Een van de inzittenden kon ter plaatse worden ingerekend, de andere sloeg nog op de vlucht. Hij werd pas gearresteerd na een klopjacht met de politiehelikopter. Het duo ontkende de diefstal van de wagen, maar de rechter geloofde hun verhaal niet. Ze achtte hen beide schuldig. Aan de Mechelse advocate werd een schadevergoeding toegekend van iets meer dan 4.000 euro voor de schade aan haar wagen en een morele schadevergoeding van 250 euro.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.