Duiveldorp wil dames in de watten leggen

TIJDENS EK VOETBALDORP VOOR 10.000 SUPPORTERS AAN UTOPOLIS

Rawberry Group voorziet accenten om vrouwen naar hun voetbaldorp te lokken.
Photo News Rawberry Group voorziet accenten om vrouwen naar hun voetbaldorp te lokken.
Voetbal een mannensport? Niet wanneer je tijdens het Europees kampioenschap naar Mechelen komt. Evenementenbureau Rawberry Group, bekend van Aper'eau Mechelen, baat namelijk vanaf 10 juni een Duiveldorp uit op het braakliggend stuk aan Utopolis en heeft oog voor de dames.

"Tijdens het WK van 2014 werd het duidelijk dat ook vrouwen kunnen genieten van de sfeer die rond zo'n groot tornooi hangt. Voor hen is het spel meestal niet het belangrijkste: ze komen vooral voor de drinks en de afterparty. Daar willen we op inspelen. We willen al onze supporters optimaal laten genieten van de wedstrijden van onze Rode Duivels en het feest: ook de vrouwen."


Dankzij de heren van Rawberry Group wordt het EK voetbal geen mannengedoe. 10.000 supporters verwachten ze deze zomer op het terrein tussen De Nekker en Utopolis en met een aantal leuke accenten in hun Duiveldorp willen ze de dames lokken.

Dieter Eerens en zijn collega's van evenementenbureau Rawberry Group op het braakliggend stuk grond aan bioscoop Utopolis.
Marc Aerts Dieter Eerens en zijn collega's van evenementenbureau Rawberry Group op het braakliggend stuk grond aan bioscoop Utopolis.

Vrouwelijke spionkop

"Tijdens de wedstrijd België-Servië in 2013 bestond de spionkop uit alleen maar vrouwen. In een mum van tijd waren de 1.100 plaatsjes bezet. Wij willen hier in Mechelen beter doen en werken onze eigen versie van een vrouwelijke spionkop uit", legt Dieter Eerens uit. "Voor de Duivelinnen die de drukte willen vermijden komt er een speciale ruimte. Terwijl manlief de wedstrijd volgt met een pintje in de hand, kunnen de dames verpozen in een lounge."


"Voor de exacte invulling van de lounge zoeken we nog een partner. Maar denk aan strandstoelen, cocktails en knappe obers... De dames zullen er in de watten worden gelegd. Het moet een unieke eyecatcher worden, uniek voor alle Duiveldorpen in ons land."


"Om de exclusiviteit van deze 'Ladies Lounge' te bewaren wordt de toegang beperkt. Tickets kunnen alleen gewonnen worden via marketingkanalen van de partner."

Tot finale open

Geen Duiveldorp zonder groot scherm natuurlijk en in Mechelen zal je er niet naast kunnen kijken.


"Alle EK-wedstrijden van onze Rode Duivels worden uitgezonden op een LED-scherm van 75 m² groot. Een serieuze logistieke uitdaging om zoiets op poten te kunnen zetten, maar zo kunnen we garanderen dat iedereen een goed zicht heeft op de wedstrijd. Naast een groot scherm komen er ook drie bars van 12 meter lang en wordt er randanimatie voorzien. De sluitingsdag van het Duiveldorp staat gepland op 10 juli, de dag van de finale.


"De dag van de finale. Aangezien we hoogstwaarschijnlijk alleen EK-wedstrijden van de Rode Duivels zullen uitzenden, gaan we er dus vanuit dat ons land de finale haalt", knipoogt Dieter. De ontwikkelingen rond het Duiveldorp van Mechelen kan je volgen via de Facebookpagina 'duiveldorpmechelen'.