Dronken leerling-bestuurder loopt met 2,6 promille in bloed tegen de lamp na verkeersongeval

MECHELEN - De wagen belandde in de gracht naast de rijbaan (N16). De bestuurder was dronken.
Lokale Politiezone Mechelen-Willebroek MECHELEN - De wagen belandde in de gracht naast de rijbaan (N16). De bestuurder was dronken.
Een dronken bestuurder is afgelopen weekend zijn voorlopig rijbewijs kwijtgespeeld na een verkeersongeval op het kruispunt ter hoogte van de McDonalds in Mechelen. Toen de politie ter plaatse kwam voor de vaststellingen, bleek de bestuurder 2,6 promille alcohol – goed voor een halve bak bier – in zijn bloed te hebben. “Hij mocht de nacht doorbrengen in een politiecel”, aldus de politie.

De leerling-bestuurder was één van de vijftien bestuurders waarvan de politie afgelopen weekend het rijbewijs introk voor vijftien dagen. In totaal liepen er 33 dronken bestuurders tegen de lamp. “Twee andere bestuurders waren onder invloed van alcohol én drugs”, licht politiewoordvoerder Dirk Van de Sande toe. “Zes bestuurders waren enkel onder invloed van drugs. Het ging onder meer om cannabis en cocaïne.” 

De leerling-bestuurder zal het binnenkort mogen gaan uitleggen aan de politierechter in Mechelen. Hij riskeert naast dit rijverbod nog een bijkomend rijverbod van zodra hij zijn definitief rijbewijs heeft. “Na het ongeval moesten we zijn wagen ook nog takelen. Ook voor deze kosten zal hij mogen opdraaien”, gaat Van de Sande verder.

Een andere bestuurder die afgelopen weekend zijn rijbewijs voor vijftien dagen ingetrokken zag, werd betrapt ter hoogte van de Elektriciteitstraat op de N16. Hij negeerde er het bevel van een politie-inspecteur tot stoppen. “Een politieploeg moest hem achtervolgen. Na een tijdje werd hij aan de kant gezet”, aldus Van de Sande. 

Valse naam

Naast de vijftien rijbewijzen die werden ingetrokken voor vijftien dagen, leverden twaalf bestuurders hun rijbewijs in voor zes uur. Veertien anderen deden dit voor drie uur. Tot slot onderschepte de politiezone op de Zandpoortvest in Mechelen nog een bestuurder die geen rijbewijs, noch identiteitskaart op zak had. “Hij gaf de identiteit op van zijn broer”, besluit Van de Sande. “Niet veel later bleek ook waarom hij een valse naam gaf. Zijn rijbewijs ligt namelijk al meer dan een jaar op de griffie van de politierechtbank.” 

Tijdens de controle-acties van de politiezone Mechelen-Willebroek werden 1.159 bestuurders gecontroleerd. De actie kaderde in het verkeersactieplan van de politiezone.

MECHELEN - De wagen belandde in de gracht naast de rijbaan (N16). De chauffeur was dronken.
Lokale Politiezone Mechelen-Willebroek MECHELEN - De wagen belandde in de gracht naast de rijbaan (N16). De chauffeur was dronken.34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Van Den Bossche

  Voorlopig rijbewijs en 2,6 promille ? 3 jaar wachten voor rijbewijs , zulke gasten hebben geen verantwoordelijkheidsgevoel.

 • ORLANDO VAN SAELEN

  Het strafrecht werkt gewoon niet. Rijbewijzen afnemen heeft geen zin. Wat wel werkt en zonder interpretatie van de rechter: voertuig in beslag nemen en verkopen ten voordele van het slachtofferfonds en bijkomend minstens 6 maand Full time werkstraf en bij recidieve 1 jaar full time werkstraf. Bij volgende recidieve 3 jaar full time werkstraf. Indien nog niet geleerd nadien 3 jaar gevangenis zonder mogelijkheid vroeger vrij te komen.

 • Guy Dupont

  Hij liep tegen de lamp, of hij reed tegen de lamp. Zo te zien is er toch geen schade aan de lamp. (lol)

 • Roger Rymen

  Waarom wordt die auto niet onmiddellijk verbeurd verklaard en openbaar verkocht? Feitelijk is dat op die manier toch een moordwapen. Als ik gepakt wordt met een long rifle wordt dat toch ook verbeurd verklaard.

 • rob antwerp

  6 uur tot 15 dagen rijverbod. Belachelijk. Maak er ineens 3 tot 6 maanden van bij dronken rijden + ineens ook inbeslagname auto die je bestuurde tot die maanden voorbij zijn en je zal merken dat ALLE bestuurders veel minder snel achter een stuur kruipen als ze dronken zijn. Nu rijden ze vaak nog doodleuk verder met verbod of vallen in herhaling